Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 19. 3. 2021.

Potvrđeno na Skupštini: Doktor Lazić i glumac Desko Stanojević dobili ulice u Nišu

doktor lazic Lazić dobio i ulicu; foto: V. Keser

Odbornici niškog parlamenta podržali su predlog Komisije za imenovanje ulica, pa će se po hirurgu koji je među prvim lekarima preminulim od korone doktoru Miodragu Laziću i po glumcu Desimiru Stanojeviću Desku zvati dve ulice u Nišu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Čudesni dribling

    11:12 // 19. 3. 2021.

    Mimo svake politike, meni je ovo OK.
    Smeta mi samo što Deska povezuju sa Srećnim ljudima a imao je bravurozne kreacije u Niškom pozorištu.

    • Prike

      12:14 // 19. 3. 2021.

      Ni u Srecnim ljudima nija bio los. Naprotiv. Ali sam ipak za to da su ljudima odali postu npr. da Vojna bolnica nosi ime dr Laze, a neka pozorisna nagrada Deskovo...

  • Mara

    13:15 // 19. 3. 2021.

    Zaslužno. ali džabe sve kad tih ljudi nema.

  • Milja

    14:59 // 19. 3. 2021.

    Dati imena ulicama po Lazi i Desku je uredu!! Ne podrzavam da pesnik Bojic nema svoju ulicu. U gradu postoje ulice npr. Zelengorska, Prvomajska, Brestova, Lipa i sli. Zar nije neka od njih mogla da ponese Deskovo ime?

    • Zoran

      09:06 // 20. 3. 2021.

      Ulica Milutina Bojića postoji u Durlanu već 50 godina. Samo što je neko nepismeno piskaralo pre 10 ak godina negde upisao u katastar Milutina Bojovića

  • Rijaliti

    15:21 // 19. 3. 2021.

    Država u kojoj su pevači i glumci najvažniji, nema budućnost. To je rijaliti država i rijaliti narod. Niš i Niški kraj je kroz istoriju imao mnogo značajnih i zaslužnih ljudi,po njima treba da se zovu neke ulice. I geografski pojmovi, imena reka, planina, predela, takođe i istorijski događaji, mogu da budu nazivi ulica. Ali, nikkada se ne trebaju brisati ranija imena ulica, ona treba da ostanu.

  • Najmanje deset godina

    15:24 // 19. 3. 2021.

    Mora da postoji vremenska distanca, da bi neka ulica dobila ime po nekoj ličnosti. Nekada je ta vremenska distanca iznosila deset godina, negde i dvadeset. Mislim da ne može nikako biti manje od deset godina.

  • Auuu

    18:12 // 19. 3. 2021.

    Da li ja pročitah dobro"... deo ulice pored KC..."? Sramota! Takvom čoveku dati ulicu koja je malo veća nego sokak.Dajte ime neke nove velike ulice. Mural koji je urađen:odlično što je urađen ali gde se nalazi? Iznad njega "Ždrepčeva krv" a ispred njega drvo koje kada se razlista zaklanja ceo mural.A sada je još i kontejner postavljen.Sramota.A Desku dajte drugu ulicu."...Stojte galije carske..."

    • Ilić, Rakić, Dučić, ...

      23:50 // 19. 3. 2021.

      Poštovani "Auuu", živim u jednoj od ulica V. Ilića, pa - da pojasnim. Ulica od raskrsnice sa Sremskom ulicom do pruge je ul.Vojislava Ilića I prilaz, i koliko razumem, ta ulica će nositi ime Dr. Lazića (priznajem da nije baš bulevar:) ali nije ni sokak).Ulica paralelna sa prugom, koja "izlazi" na Zetsku ulicu je ul. V.Ilića II prilaz, i njoj se ne menja ime. Sa ostatkom Vašeg komentara se slažem.

  • Mile

    18:22 // 19. 3. 2021.

    Bitno da se ulica Mihajla Pupina sad zove Petra Seratlića

  • Ouzo

    20:29 // 19. 3. 2021.

    Zasto se neke ulice ne nazovu prema Zivku Vukojevicu i Draganu Zikicu, dobitnicima najviseg glumackog priznanja, Sterijine nagrade i pokojnim glumcima niskog pozorista? Ne moze samo gluma na televiziji da bude mera kvaliteta ! Popularnost je jedno, najvise pozorisne nagrade su znacajnije !

    • Може некој манифестацији, локалном позоришту, и слично

      13:26 // 20. 3. 2021.

      Неозбиљно је давати имена улицама по естрадним личностима. Може евентуално по Мији и Чкаљи, и можда још по неком. Имена естрадних личности се могу давати неком позоришту, некој сали, манифестацији, и слично, што одговара њиховом значају.

  • Aleksandra

    21:51 // 19. 3. 2021.

    Striktno sam protiv preimenovanja ulica. To su tragovi proslosti koji govore o prilikama, vrednostima, identitetu, mentalitetu. Sve ovo mi lici na neprimereno prekrajanje istorije. Svidja mi se da Desko dobije ulicu, ali ne na ovakav nacin. Bas bi bilo tuzno da Deskovu ulicu neka nova komisija preimenuje kroz nekoliko godina. Kako bi se osecala njegova porodica, oni koji cene njegova ostvarenja?!

  • незналице

    05:11 // 20. 3. 2021.

    Прекрштавајте улице у местима из којих сте дошли или бар научите ко су Милутин Бојић и Војислав Илић. Срамота за град.

  • BAT

    14:03 // 20. 3. 2021.

    Mislim da je nepravedno sto deo za anesteziju ne ponese ime glavnog tehnicara Sase Saferovica.Bio je radnik KC i borio se na isti nacin.Zasluge su iste,doduse nije bio direktor i doktor.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: