Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 14. 7. 2020.

| Društvo

Povećan broj pacijenata sa simptomima korone u prokupačkoj Bolnici

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
korona
Nema novoobolelih od korona virusa; Foto: Ilustracija

U prokupačkoj Bolnici koja pokriva Toplički okrug, u poslednjih 24 sata nema novopotvrđenih slučajeva, ali je u istom periodu primljeno 14 pacijenata koji imaju simptome virusa korona i njihovi rezultati znaće se u toku sutrašnjeg dana. Na bolničkom lečenju trenutno je 45 pacijenata.

U ovoj ustranovi kažu da će se rezultati za 13 testiranih znati sutra, a da će se ostali pacijenti testirati u sredu.

Testiranje na korona virus se radi svakog drugog dana, tako da ćemo sutra testirati jednu grupu pacijenata čije se stanje prati i većina je u stabilnom stanju, a 4 pacijenta su na kiseoniku. Broj potvrđenih na korona virus je 14, videćemo šta će pokazati rezultati koje očekujemo tokom sutrašnjeg dana – kažu nadležni u Bolnici.

U kovid ambulanti Doma zdravlja u Prokuplju, prema rečima nadležnih, dnevno se javi oko 60 građana, a u poslednja 24 sata dvoje je sa simptomima upućeno na dalje lečenje u bolnicu.

Za razliku od prošle nedelje, kada smo imali i po 5 pacijenata koje smo nakon pregleda slali u bolnicu na dalje lečenje, ovih nekoliko dana taj broj je upola manji. Od pacijenata koji nam se javljaju dnevno, bar pola njih dolazi na kontrolu, tako da se ne radi o novim slučajevima – kažu u Domu zdravlja.


Pooštrene mere u Kuršumliji

Nakon što je u Kuršumliji proglašena vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije i širenja virusa korona, Krizni stab je na današnjoj sednici doneo i naredbu o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Po novoj naredbi, oni mogu raditi od 7 do najkasnije 22 sata, dok u otvorenim prostorima i baštama ugostiteljskih objekata radno vreme na teritoriji opštine Kuršumlija može biti od 7 do 23 sata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: