Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 14. 8. 2014.

| Društvo

Povećan broj pacijenata u Vranju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Vranje.jpg

Tropske temperature dovele su do povećanog broja pacijenata koji ovih dana traže pomoć lekara u Vranju, potvrđeno nam je u Zdravstvenom centru.

Prema rečima Bebe Kanački, portparola Zdravstvenog centra u Službi hitne medicinske pomoći, lekari su juče mali više od 60 pregleda.

- U toku jučerašnjeg dana lekari su intervenisali u slučajevima 4 kolapsa na ulicama grada do kojiih je došlo zbog nedovoljnog unosa tečnosti i neadekvatnog odevanja - kaže Kanački.

Prema njenim rečima, lekari savetuju da, ukoliko ljudi moraju da borave na suncu, obavezno nose bočicu vode sa sobom i garderobu od prirodnih materijala. Predlažu se i šeširi kao zaštita od sunca, a deci i starijim osobama se savetuje da se bez preke potrebe ne izlažu suncu u najtoplijem delu dana od 10 do 17 sati.

U Hitnoj medicinskoj pomoći povećan je broj pacijenata koji su se javljali zbog visoke telesne temperature, hronični pacijenti, zatim srčani bolesnici, astmatičari, hipertoničari i onkološki pacijenti, a bilo je i pacijenata sa lakšim povredama.

Služba za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja takođe ima povećan broj pacijenata koji se javljaju zbog stomačnih tegoba. Bilo je i 6 preloma, teških povreda u kućnim uslovima, a javljali su se i srčani bolesnici. Pomoć je zbog trovanja pečurkama ukazana tročlanoj porodici.

Iz ove službe apeluju na pacijente da bez uputa ne dolaze na ovo odeljenje zato što ima povećan broj pacijenata.

Zbog vrućine prethodnih dana više posla imali su i lekari niške Hitne pomoći

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: