Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:03, 19. 8. 2010.

| Društvo

Povećan promet robe na niškom aerodromu

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti

Od početka godine kroz niški aerodrom prošlo je 800 tona robe, što je više nego za poslednje tri godine, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Direktor aerodroma, Dragan Bugarinović, smatra da je to posledica povećanja izvozne aktivnosti srpskih preduzeća. Prema iznetim podacima iz Niša je roba u skoro stoprocentnom iznosu bila nemenjena izvozu.

Pri tom je od početka godine zabaleženo i znatno povećanje broj putnika, pa se očekuje da već do kraja avgusta bude postignut celogodišnji nivo od prošle godine, kada je iz Niša letelo 17.000 ljudi.

- Nakon odluke JATa da obustavi letove iz Niša, uspostavljen je redovan saobraćaj ka Bolonji i Podgorici, odakle je moguće leteti ka 9 destinacija u Evropi. To je svakako uticalo na povećanje broja putnika - kaže Bugarinović.

Niški aerodrom dobio je nedavno novi rendgen aparat za proveru prtljaga putnika, opremljenog visoko sofisticiranom opremom za otkrivanje eksploziva i narkotika. Reč je o donaciji Evropske unije, vrednoj više od 150.000 evra.

Ipak, i pored dobrih rezultata i povećanih finansijskih prihoda, Javno preduzeće Aerodrom, čiji je osnivač Grad Niš, posluje sa gubicima a žiro račun je već nekoliko meseci u blokadi.

- Reč je o dugovima koje smo nasledili iz prethodnog perioda. Tačnije, o kreditima koji su ranije podizani a koji su sada dospeli na naplatu - kaže Bugarinović, koji je na tu funkciju postavljen nakon lokalnih izbora iz 2008. godine.

Ukupan dug Aerodroma iznosi oko 2 miliona evra, što je jednako ukupnim jednogodišnjim prihodima ovog javnog preduzeća.


Bivši direktor dao otkaz

Prema informacijama do kojih su došle Južne vesti, Bugarinovićev prethodnik na funkciji direktora, Radisav Radojković, nedavno je dao otkaz i napustio preduzeće.

Protiv Radojkovića je, nakon teksta "Manipulacije na niškom aerodromu" objavljenog u Južnim vestima, Osnovno tužilaštvo pokrenulo krivični postupak zbog sumnje u umešanost oko spornih dešavanja sa nabavkom opreme za satelitsku kontrolu gradskog saobraćaja.

Na niškom aerodromu potvrđeno nam je da je otkaz dao i Nebojša Vasić, rokovodilac investicija u vreme dok je Radojković bio direktor. Kako nazvanično saznajemo, povlačenje iz firme najavio je još jedan od čelnih ljudi aerodroma iz tog perioda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: