Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 26. 10. 2020.

| Društvo

Povećava se broj pacijenata u prokupačkoj Bolnici, 12 njih se leči od korone

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
korona
foto: Vanja Keser

Od 8 pacijenata, koliko ih je u petak bilo na Infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice, broj pacijenata koji se leče od korone preko vikenda uvećan je na 12.

Od njih 12 kod 5 je testiranjem potvrđeno da su pozitivni na virus korona. U ovoj ustanovi kažu da su ostali pacijenti sa sličnim simptomima, ali da nemaju pozitivan test na koronu.

Pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom, a na kiseoničkoj potpori, trenutno se nalaze šest pacijenta. Tokom vikenda iz naše ustanove nije bilo pacijenata poslatih na dalje lečenje u KC Niš - kažu u Bolnici.

U ovoj ustanovi naglašavaju da je virus korona sve prisutniji u Toplici i apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera, a gradska vlast u Prokuplju je prva u Topličkom okrugu pre 6 dana uvela vanrednu situaciju, a skupštinskom odlukom su usvojene i mere kojim se ograničava rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom do 21 sat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • CR7

    02:05 // 27. 10. 2020.

    Kojim lekovima leče koronu u Prokuplju?

    • Vojca

      13:00 // 27. 10. 2020.

      U terapiju ukljucen caj od kamilice ;-) I ti pitas svasta oni kad nije bilo ovakve epidemije nisu znali da lece a pita sada ;-) Daj boze da lekari i udju da vide pacijente STRUKA PROKUPACKA ;-) U cretno vreme doktora vidis samo u vizti sada daj boze i tada So duse ako se cuvamo i kako nam firem sve rade a kafici puni dobri smo ....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: