Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 14. 1. 2020.

| Društvo

Poverenik kontroliše niško Tužilaštvo, devojčicu u kolima Hitne slikali mediji

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
sud
Poverenik kontroliše VJT u NIšu; foto: S. M.

Zbog sumnje da su informacije iz iskaza otmičara Ninoslava Jovanovića do tabloida stigle iz Višeg javnog tužilaštva, Poverenik za zaštitu podataka Milan Marinović pokrenuo je nadzor u ovoj pravosudnoj instituciji. Prethodne kontrole, kako je rekao, pokazale su da su fotografiju 12-godišnje devojčice u ambulantnim kolima načinili mediji, a ne medicinsko osoblje.

Koji tačno medij i kako su imali pristup devojčici i ambulantnim kolima, Marinović nije rekao.

Gostujući u emisiji Radio Beograda najavio je kontrolu niškog Tužilaštva zbog mogućeg curenja informacija.

Ako se ustanovi da je informacija procurela iz tužilaštva postoje zakonske mogućnosti da se to sankcioniše - rekao je Marinović.

Poverenik je rekao i da je do sada tri puta sprovođena kontrola zbog navodnog curenja informacija iz istrage, ali je sva 3 puta utvrđeno, kako kaže, da su mediji izmislili informacije.

Završen je, pojasnio je Marinović, i inspekcijski nadzor zbog sporne fotografije pronađene Monike Karimanović u ambulantnom vozilu.

Utvrđeno je, kaže, da je fotografiju napravio neko iz medija, a ne medicinari.

Podsetimo, Beogradski centar za ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv N. N. lica iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu i policije zbog sumnje da su medijima dostavili informacije iz iskaza “Malčanskom berberina” u kojima se opisuje zločin koji je počinio.

Na ovu prijavu u VJT u Nišu nisu imali komentar, a dopisnici tabloida iz Niša koji su objavili ovu vest kažu da je nisu pisali, niti su imali informacije koje su objavljene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Utvrdiće se

    08:50 // 15. 1. 2020.

    Zapisnik o saslusanju daje se samo advokatu a jedan primerak ostaje tuzilastvu, tako da pitati i advokata. Posto je okrivljeni doveden iz pritvora, saslusanju je bio prisutan i pripadnik policije, a mozda i KPZ-a, te mozda su i oni dali informacije. Po ZKP takav postupak nije javan, javnost je iskljucena

  • Natali

    20:15 // 14. 1. 2020.

    Ko je slikao a ko tračario, nećemo nikada saznati jer su to bezdušnici sa poremećenim sistemom vrednosti i svi čuvaju ledja jedni drugima.Trulež!

  • Mara

    13:25 // 14. 1. 2020.

    sramota.em dete pretrpelo sve i svašta em da daju informacije da zadrže fotelje.Pozdrav za najposteniju i najodgovorniju Jecu Jelenu Ilić iz višeg javnog tužilaštva

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: