Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 21. 12. 2020.

| Društvo

Poverenik naložio KC Niš da "Južnim vestima" odgovori koliko su plaćeni koordinatori kovid bolnica

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Ni tri meseca od zahteva nisu dostavili podatke; foto: JV

Koliko su plaćeni koordinatori kovid bolnica u Nišu i na osnovu kog broja sati - pitanja su koja su Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja novinari Južnih vesti krajem septembra poslali Kliničkom centru, ali do danas nema odgovora, iako je i Poverenik naložio KC Niš da novinarima dostavi te informacije u roku od 5 dana od prijema rešenja.

Nakon svedočenja lekara i medicinskog osoblja Kliničkog centra u Nišu o problemima sa zaradom - da platu dobijaju za 40, iako rade 80 sati, dok koordinatori koji i ne ulaze u kovid zonu dobijaju i stotine hiljada dinara, novinari su tražili objašnjenja nadležnih o tome još u avgustu.

Nije bilo odgovora, pa je Kliničkom centru 28. septembra zvanično poslat i Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja. Skoro tri meseca kasnije odgovora i dalje nema, a novinari su u međuvremenu poslali i žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja, koji je 7. decembra naložio KC Niš da odgovori na pitanja.

Nalaže se Kliničkom centru u Nišu, da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 5 dana od dana prijema ovog rešenja, obavesti novinarku Južnih vesti da li poseduje tražene informacije u vezi sa koordinatorima kovid objekata u KC Niš, za period od početka obavljanja poslova koordinatora do 28. septembra, kao dana podnošenja zahteva, odnosno dokumente i sve izmene ili dopune dokumenata na osnovu kojih su nastale promene u odnosu na prvobitno sačinjena dokumenta u kojima su isre sadržane i iz kojih se mogu saznati iznosi koji su isplaćivani navedenim koordinatorima, kao i broj sati angažovanja navedenih koordinatora na osnovu kojih su bili isplaćeni - piše u rešenju.

U rešenju Poverenika takođe navode da su 4. novembra tražili izjašnjenje od KC Niš, nakon žalbe na ćutanje nadležnih koju je novinarka poslala. Navode da su tražili da KC Niš navede razloge za nepostupanje u zakonskom roku, ali da ni Poverenik nije dobio odgovor u roku koji je bio 8 dana.

Podsećaju u rešenju da je novinarka nakon poslatog zahteva krajem septembra od KC Niš mejlom dobila obaveštenje da su pripreme kopija traženih dokumenata u toku i da će joj u najkraćem roku dostaviti iste, što se ni posle tri meseca nije desilo.

Poverenik u rešenju zaključuje da nije dopuštena žalba već samo tužba Upravnom sudu u Beogradu, u roku od 30 dana od dana prijema rešenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sramota

    22:23 // 22. 12. 2020.

    A koliko je placeno nemedicinsko osoblje koje radi u kovid(SRAMNO)) a na ove iz pcelice jos 50 posto na platu a za kordinatore nemamo komentara jer su skupili sav KAJMAK.SRAMNO I ZALOSNO ZA CISTACE,BOLNICARE,SERVIRE,VOZACE....NEMEDICINSKOM OSOBLJU SVAKA CAST KAKO IZDRZAVAJU ZA MALE PARE.

  • heroj nad herojima

    15:15 // 22. 12. 2020.

    heroji klinika jel oblače skafander? pitam onako

    • Smuk

      08:41 // 23. 12. 2020.

      @heroj nad... : Šteta što i ti nisi završio Med. fakultet bio bi pametniji ! Mada je i to veliki znak pitanja !Kažem onako .

  • kriticar

    11:41 // 22. 12. 2020.

    Koje su ovo gluposti? Koji je javni znacaj sto cete saznati kolika je necija plata?
    Pitajte ih kako dolaze na posao, kolima, peske, vozom itd. Sta jedu za dorucak itd.. itd... Budalastine. Lako je kritikovati dok ne padnes u njihove ruke, a onda im se klanjas samo da ti pruze pomoc. Dao bi im tada i duplo vecu platu.

    • Ans

      22:36 // 22. 12. 2020.

      Koordinatori ne rade u Covid ambulanti.Kod nas je to direktorka doma zdravlja koja nije organizovala Covid amb.najbolje.Mucimo se i mi i pacijenti.Objavljeno da imamo 5,a mi 2 ambulante.Sve sto trazimo,kaze u redu i nista ne ucini da pisao bude nama brzi i da pacijenti ne cekaju satima.
      Nek orimi i milione,nece odneti na onaj svet,samo gresnu dusu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: