Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:44, 7. 11. 2018.

| Društvo

Poverenik naložio Opštini Medijana da dostavi podatke o zaposlenima

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
opština medijana
Poverenik je Medijani dao rok od 3 dana da novinarima dostavi tražena dokumenta; foto: Vanja Keser

Nakon što je rukovodstvo Medijane odbilo da novinarima Južnih vesti dostavi podatke o dvoje zaposlenih u ovoj Opštini, Poverenik za informacije od javnog značaja naložio im je da to učine u najhitnijem roku.

Sve dosadašnje ugovore o radu članice SNS Mime Živković i funkcionera iste stranke Danijela Arsenkovića, za koje inspekcija utvrdila da su pri Kabinetu predsednika Opštine Nebojše Kocića radili iako nisu ispunjavali kriterijume za te poslove, novinari Južnih vesti su tražili zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja.

Kako na njega nije odgovoreno u zakonskom roku, novinari su uputili žalbu Povereniku, koji je najvećoj niškoj opštini dao rok od 3 dana da tražena dokumenta dostave.

Nalaže se Upravi gradske opštine Medijana u Nišu da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 3 dana od dana prijema ovog rešenja dostave novinarima Južnih vesti kopije svih ugovora o radnom angažovanju, po bilo kom osnovu Mime Živković i Danijela Arsenkovića, sa svim izmenama - navodi se u rešenju Poverenika.

Pored toga, Poverenik je Medijani naložio da dostavi i kopiju izveštaja ove Opštine o smanjenu zaposlenih, s obzirom na to da je inspekcija utvrdila da u ovoj opštini radi šestoro radnika više, nego što bi to smelo. Među otpuštenima, prema podacima koje su novinari dobili od Upravnog inspektorata, nalaze se i Živkovićeva i Arsenković, koji su pored spornog posla u Kabinetu, radili sa ugovorima na određeno i druge opštinske poslove.

Podsetimo, poziciju “poslovi kontakta sa medijima, informisanja i unapređenje prava javnosti” od 25. januara 2018. počela je da obavlja Živkovićeva, iako je diplomirala samo nekoliko meseci ranije - oktobra 2017. godine, pa nije imala potrebnih godinu dana rada u struci.

Slična je stvar i sa poverenikom Mesnog odbora SNS “Braća Tasković” Arsenkovićem, koji je pri Kocićevom kabinetu dobio posao na određeno i to kao "stručni saradnik na organizaciono-protokolarnim poslovima".

Međutim, iako je Upravni inspektorat utvrdio da su oboje otpušteni sa svih poslova, izvori Južnih vesti kažu da su i Živkovićeva i Arsenkovićev odmah nakon inspekcije kontrole ponovo uposleni u Medijani.

Inače, ovo nije jedini zvanični zahtev za pristup informacijama od javnog značaja na koji iz Medijane Južnim vestima nisu odgovorili. U ovoj Opštini kriju putne naloge za službenu "škodu superb", kao i informacije o parama koje je Medijana isplaćivala pojedinim udruženjima i privrednicima.

Pored toga, ni predsednik Medijane Nebojša Kocić, ali ni njegova portparolka Dušanka Kitanović, koja je sumnjivim putem došla do posla, ne odgovaraju na pozive i poruke novinara Južnih vesti, a iako se Kitanovićeva prošle nedelje sama javila sa željom da se organizuje sastanak sa urednikom, zvaničnog poziva i dalje nema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Marković

    18:40 // 7. 11. 2018.

    Наравно да повереник извршава нечије налоге јер притиска државне органе како би се неком дидворио. Како тако није брз када треба да тражи од једног члана купус опозиције да објасни силне донације из страних амбасада.

    • Ouzo

      05:33 // 8. 11. 2018.

      Stideces se jednog dana te sns clanske karte !

  • djuram

    16:00 // 7. 11. 2018.

    Bas ih briga,nema odgovornosti u banana drzavi.

  • Mara

    12:16 // 7. 11. 2018.

    Koliko puta do sada?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: