Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 23. 1. 2023.

Poverenik u Nišu: Građani da obrate pažnju kome daju lične podatke

poverenik, diskusija Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ih štiti delimično, ali je potrebno doraditi ga; foto: S. V.

Iako u Srbiji postoji Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, Poverenik Milan Marinović kaže da on nije jasan i prezican, pa se trenutno radi na njegovoj izmeni. On smatra da je pored Zakona, potrebno razvijati svest kod građana o zaštiti ličnih podataka, i savetuje građane da uvek razmisle koje podatke i u koje svrhe daju, jer su upravo oni prva brana zaštite ličnih podataka.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • SANDRA

    13:45 // 23. 1. 2023.

    Molim vas, kako to izvesti.Odete u banku, otvorite tekući račun,podignete kredit i kojim slučajem zakasnite sa otplatom rate, odmah zovu.E tu je problem.U ime banke zovu neka lica, verovatno zaposlena po stranačkoj pripadnosti,ispred Agencije sa kojom banke u Srbiji imaju saradnju i kojima te iste banke nesebično daju podatke gradjana, bez da su ih prethodno obavestili ili pitali da li su saglasni

  • Путник

    13:49 // 23. 1. 2023.

    Да ли је познато због чега код плаћања рачуна на шалтерима ЕПСа траже да упишу број картице и име и презиме власника и да ли имају право на то? Само још да нам попишу ПИНове и могу да купују онлајн са нашим картицама. Без тих података није било могуће платити струју. Који је имејл Повереника да пријавимо овај проблем и званично тражимо објашњење.

  • LudiMilojko

    14:53 // 23. 1. 2023.

    Nepostoji zakon o zastiti podataka.Onda nebi izvrsitelji mogli da rade kriminalne randje.Direktno kontaktira banku ili penzioni fond uzima novac odma izvrsitelju.Drugi vrh je bio nazovu biro za rad i uzmu podatke gde radi neko i uzmu posalju isto diretno firma isplacuje deo plate izvrsitelju.Katastar svakoj budali ko plati izdaje sve informacije preko JMBG.Isto sve informacije dobije.

    • Sofronije

      07:54 // 24. 1. 2023.

      Katastar sa zaposlenim porodičnim članovima kriminalnih sklonosti, ,koji su preizgradili svoje placeve a ne plaćaju ni porez ni druge troškove, jer su zaštićeni, pošto rade trange -frange kombinacije, koji na prst otimaju nekretnine od starih ljudi .Imaju uvid u bazu podataka gradjana i to koriste za bogaćenje i dele sa izvršiteljima.Treba neko da udje u Katastar proveri ove sa kupljenim diplomom

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: