Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 27. 10. 2022.

| Društvo

Povodom inicijative za veću podršku, u Nišu sastanak sa roditeljima dece sa invaliditetom

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
invalidska kolica
U petak od 19:30 sastanak; ilustracija; foto: flickr.com/zeevveez

Inicijativom “Zaprati pratioca” organizacija “Nauči me” već mesecima apeluje na nadležne u Nišu da deci sa invaliditetom pruže bolje uslove za život. Žele da kreiraju bazu podataka sa tačnim brojem takve dece, na osnovu koje bi Grad planirao budžet za usluge ličnog pratioca, pa će se u petak, 28. oktobra, od 19:30, u niškom Deli prostoru, sastati sa roditeljima i starateljima.

Inicijativu su pokrenuli februara ove godine, a osim broja dece sa invaliditetom u Nišu, baza podataka koju žele da naprave sadržala bi i informacije o njihovim specifičnostima, kako bi se lakše kreirali vidovi podrške.

Na osnovu te baze mogao bi biti planiran budžet za usluge ličnog pratioca u Nišu, a stvorio bi se i prostor da se preispitaju kriterijumi na osnovu kojih se ta usluga dodeljuje korisnicima. Jedan od ciljeva inicijative je i osnivanje resurs centra koji bi bio izvor sveobuhvatne podrške porodicama dece sa invaliditetom i/ili poteškoćama u razvoju - objašnjavaju iz organizacije.

Poručuju da roditelji i staratelji dece sa invaliditetom i teškoćama u razvoju treba aktivno da učestvuju u razgovorima o potrebama njihove dece i da bi zato trebalo da dođu na sastanak u petak.

Tada će imati priliku da razgovaraju o tome sa kojim se najčešće izazovima suočavaju, o čemu bi želeli da budu više informisani u vezi sa ličnim pratiocima, kao i o drugim temama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kalajdza

    21:40 // 30. 10. 2022.

    Jadni smo mi kao narod kad se Dzunic i jedna Sotirovska pitaju sta treba a sta ne u ovom napaćenom gradu. Jedna Babušnica i Palanka bolji od Niša. Neka nam je sami smo ih glasali i više nikad. Mnogo sam razocaran ali mnogo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: