Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 15. 8. 2012.

| Društvo

Povoljniji ugovor sa Montenegro Erlajnsom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-montenegro.jpg
Arhivska fotografija

Novim ugovorom sa crnogorskim avioprevoznikom Niš će uštedeti oko 350 hiljada evra godišnje, najavio gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Posle “teških pregovora”, kako je rekao gradonačelnik Niša, sa predstavnicima Montenegro Erlajnsa postignut je dogovor i novi ugovor biće potpisan.

- Postupak će biti sproveden u duhu sa zakonom. Za šest meseci sprovešćemo postupak važeće retrogradno od 1. jula. Do 1. jula platićemo dugovanja po starom ugovoru. Novi ugovor je povoljniji i koštaće grad manje godišnje do nivoa između 300 i 350 hiljada evra – rekao je gradonačelnik Niša.

Ugovor koji tek treba da bude potpisan važiće do 30. marta kada se završava zimski red letenja, a nakon toga, novi ugovor biće potpisan posle raspisivanja tendera, što je i zakonska procedura.

Podsetimo, stari ugovor sa crnogorskim avioprevoznikom istekao je još 24. februara, ali je ova kompanija nesmetano i bez prekida prevozila putnike na liniji Podgorica-Niš.

Dug je narastao do sume od 470 hiljada evra i grad je dužan to da plati, a prema rečima gradonačelnika Perišića, sredstva su obezbeđena u budžetu grada.

Radna grupa koju je formirao gradonačelnik pregovarala je sa predstavnicima Montenegro Erlajnsa i rezultat bi trebalo da bude novi povoljniji ugovor koji će, kako je obećao prvi čovek Niša, nakon potpisivanja biti dostupan javnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: