Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 24. 4. 2015.

| Društvo

Povređeni radnici prebačeni u Nemačku na lečenje

Autor:J. C, S. J.Izvor:Južne vesti
Aerodrom
Povređeni prevezeni sa tri aviona (foto: Aerodrom Niš)

Trojica radnika "Tigra Tyres" koji su zbog teških opekotina juče dovezeni u niški Klinički centar, gde im je stanje stabilizovano, prebačeni su avionima u nemački univerzitetski centar Bohum. Ostala tri povređena radnika su u Opštoj bolnici Pirot u stabilnom stanju.

Povređeni koj su juče dovezeni u Nišu, jutros su u pratnji lekara međunarodne zdravstvene organizacije SOS International avionima sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" odleteli za Dortmund.

Tigar.jpg Opekotine nastale od otvorene vatre, rečeno na Klinici z aplastičnu hururgijuKako su saopštili iz kompanije “Tigar Tyres”, povređeni radnici će biti smešteni u nemačku kliniku “kako bi dobili najbolji dalji medicinski tretman”.

S obzirom na težinu povreda, data je dozvola menadžmentu “Tigra” da organizuje prevoz pacijenata u Univerzitetski centar Bohum u Nemačkoj. Tri aviona su jutros oko 5 sati sletela na niški aerodrom odakle su transportovani u taj centar. Kod nas su zbrinuti sasvim adekvatno, a procena je njihovog menadžmenta da će tamo biti još bolje zbrinuti i sagledani sa većim mogućnostima lečenja, jer to su teške opekotine koje zahtevaju višednevno, a možda i višemesečno zbrinjavanje - kaže zamenik direktora niškog Kliničkog centra dr Vladan Ćosić.

Prema njegovim rečima, oni su i trenutno stabilno. Kako je juče rekla direktorka Klinike za plastičnu hirurgiju prof. dr Jadranka Paravina, radnici imaju opekotine po čitavom telu - na licu, glavi, grudima i ekstremitetima.

Podsetimo, do havarije u kojoj je ukupno povređeno 6 radnika došlo je juče oko 13 sati. Ostala tri povređena radnika leže na Opštoj hirurgiji u pirotskoj bolnici, u stabilnom su stanju i pod stalnim nadzorom lekara.

Iz Kompanije “Tigar Tyres” saopštavaju da su njeni predstavnici “u kontaktu sa porodicama povređenih kolega” i da “obezbeđuje svu neophodnu pomoć i podršku”.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Rancic

    00:43 // 26. 4. 2015.

    Posto povredjeni radnici nigde u Beogradu nisu mogli biti zbrinuti oni su adekvatno zbrinuti u Nisu. Samo sto ce zbrinjavanje trajati vise dana a mozda i vise meseci. Sada je sve jasno kakav bi ishod

  • zlata

    22:11 // 24. 4. 2015.

    Omogucite i porodicama smestaj i prevoz da budu uz njih...Tesko njima...I zelim svima brz oporavak a njihomim porodicama veru i strpljenje...Ne sedite ovde,zahtevajte da budete blizu svojih...

  • sto?

    12:59 // 24. 4. 2015.

    Sto ih onda nije poslao u braCku rusiju, nego u tu izdajnicku njemacku, koja nam zeli zlo...stvarno smo cudan narod :/

    • Стефан

      16:21 // 24. 4. 2015.

      Какве везе има обичан немачки народ са Немачком као земљом и са њиховом политичком 'елитом'? Ако им је власт таква каква је, обичан народ је увек у 90% случајевима поштен, као и у другим земљама...

    • NisteUkapirali

      13:10 // 25. 4. 2015.

      Čovek je bio sarkastičan. Ali sigurno da je ruska firma, Rusi to ne bi uradili već bi okrivili radnike. Odnos zapadnjaka (pogotovo Nemaca) prema poslu i radnicima je za svaku pohvalu. Uverio sam se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: