Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:07, 11. 5. 2023.

| Društvo

Povređenoj kobili bolje, podneta krivična prijava protiv muškarca koji ju je pretukao

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
konjić
Aurelia fizički bolje, ali je i dalje životno ugrožena; foto: Udruženje "Zoo Planet"

Protiv muškarca iz okoline Vlasotinca koji je pretukao kobilu podneta je krivična prijava, a ona će se dopunjavati jer i dalje traju terapije. Pretučena životinja je fizički bolje, ali je i dalje u životnoj opasnosti, njene povrede su komplikovane, a kako kažu iz Zoo Planeta, volonteri se trude da joj povrate poverenje u čoveka.

konjić Počela je dobro da jede i oslobodila se; foto: Udruženje "Zoo Planet" Dušan Stojanović iz Zoo Planeta kaže da je kobila, koja je tamo dobila ime Aurelia, fizički bolje, ali je i dalje životno ugrožena. Povrede i rane su joj komplikovane pa veterinar dolazi dva puta dnevno, dok su volonteri danonoćno uz nju.

Dobija velike antibiotske terapije i infuzije da bi mogla da ojača imunitet. Počela je dobro da jede i oslobodila se. Srećom nema nekih posledica, slobodna je sa nama, uvek je neko pored nje, mazimo je i pazimo i trudimo se da povratimo njeno poverenje u ljude - ističe Stojanović.

Zahvaljujući Zavodu Pit troškovi lečenja su pokriveni, a kako kažu iz Zoo Planeta mnogo ljudi je pomoglo pa imaju dovoljno novca da srede prostor gde se Aurelia nalazi jer njeno stanje zahteva da ona bude izolovana od drugih životinja i u sterilnim uslovima. Kada se kobila oporavi, taj prostor bi trebalo da ostane karantin za velike životinje.

Advokat Udruženja Zavod Pit Nina Krstić podnela je u sredu, 10. maja, krivičnu prijavu protiv muškarca iz okoline Vlasotinca koji je pretukao životinju, a ona će, kako kaže, prijavu dopunjavati jer i dalje dobija izveštaje veterinara.

Krivičnu prijavu smo podneli juče sa tom dokumentacijom koju imamo, ali ja planiram da je dopunim zato što dijagnostika još uvek traje. Ona svakodnevno ima terapije tako da ću ja tu krivičnu prijavu da dopunim sa tim novi izveštajima od veterinara kako ih budem dobijala - kaže Nina Krstić.

Podsetimo, u petak, 5. maja Zoo Planet je preuzeo životinju sa brojnim povredama u svoje prihvatilište na lečenje, oporavak i čuvanje, a par dana kasnije ona je počela da se oporavlja, jede i izlazi na sunce.

Svi koji žele mogu da pomognu životinjama iz prihvatilišta uplatom novca na žiro-račun Udruženja Zoo Planet 105-22423-78 ili putem PayPala [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tijana

    17:07 // 11. 5. 2023.

    svaka čast svim dobrim ljudima koji su pomogli nesrećnoj kobili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: