Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 7. 11. 2023.

| Društvo

Pozadina sastanka Vučić - Brzobrođani: "Postoji volja da dalekovod ipak ide podzemno"

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
-1211807051 (1)
Delegacija Brzog Broda očekuje najbolji ishod sastanka; foto: Instagram profil / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima građana Brzog Broda kojima je obećao da će učiniti sve da nađu rešenje za problem izgradnje nadzemnog dalekovode kome se proteve meštani. Predstavnici građana rekli su da je zaključak sastanka da će se naći rešenje koje će zadovoljite potrebe Grada, ali i Brzobrođana, a prema nezvaničnim informacijama "postoji volja da dalekovod prođe podzemno u tom naselju".

Kako se Vučić pohvalio na svojoj Instagram stranici, na sastanku se razgovarao o problemu dalekovoda i napajanja električnom energijom tog dela Niša. Sastanku su pored predsednika Srbije i građana prisustvovali predstavnici EMS-a i EPS-a, kao i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kojoj je na jednom od poslednjih protesta upućen niz kritika, kao i vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

Iako se tada činilo da skup dobija političku notu, od čega su se meštani ograđivali, kritike gradonačelnici, gradskoj vlasti i SNS-u nisu smetale da se svi zajedno okupe i razgovaraju. I ovoga puta, predstavnici Brzog Broda kažu da saradnja nema nikakvu političku pozadinu, već samo ispunjenje njihovog jedinog zahteva da dalekovod prođe podzemno, što smatraju da su na dobrom putu da ostvare.

Predsednik će sa svojim saradnicima i stručnim ljudima u narednom periodu dogovoriti na koji način to mogu da izvedu. Mi smo preneli stav građana i naš jedini zahtev, a najviše se pričalo sa predstavnicima EMS-a o tehničkim mogućnostima i predstavnicima EPS-a o trenutnim kapacitetima snabdevanja strujom i Grad je bio neka vrsta posrednika u razgovoru - kaže jedan od učesnika sastanka.

Oni napominju da još nema konkretnog i zvaničnog rešenja, ali da se nadaju pozitivnom ishodu nakon ovog sastanka, u šta uverava i predsednik Vučić.

Ipak, prema nezvaničnim informacijama, na sastanku je iskazana volja nadležnih da dalekovod prođe podzemno, ali ta odluka još nije stavljena na papir, dok se ne steknu svi uslovi za to.

Podsetimo, negodovanje zbog izgradnje nadzemnog dalekovoda, građani Brzog Broda izražavali su višemesečnim protestima koji su počeli prošle godine 11. septembra, a nakon pauze od devet meseci meštani su ponovo izašli na ulicu da iskažu nezadovoljstvo 23. avgusta ove godine.

U međuvremenu, bilo je brojnih nesuglasica na relaciji meštani - EMS, ali i prozivki na račun gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski na poslednjem skupu, nakon kojeg je zapaljen bager koji je bio na terenu. Žitelji su se od toga ogradili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    22:50 // 9. 11. 2023.

    Боже,Боже...да шеф Државе,ко год да је,решава проблем далековода у једном приградском насељу?!?Има ли стручних људи за то ,у нашем граду?!?

  • Lexus

    18:53 // 8. 11. 2023.

    Brzobrodjani 10 koraka ispred svih, mozemo da im pljunemo pod prozor, znaju oni dobro sta rade, napravise cudo od doskorasnje selendre. Zavrsice i ovo jer su slozni pametni i organizovani.

    • Torpedo

      20:38 // 8. 11. 2023.

      I, imaju oproban recept- Vucic je car, ne valjaju lokalni funkcioneri iako ih je on postavio i ne smenjuje ih,zbog loseg rada !

  • Pera

    17:42 // 8. 11. 2023.

    Elektromagnetno zracenje opada sa rastojanjem, ali lako prolazi kroz zemlju.
    Ako bih trebao da biram da li da imam dalekovodni kabl 20m iznad zemlje ili 5 metara ukopan u zemlju, odmah bi izabrao onaj iznad zemlje.

    Brzobrodjani, sakupite pare i kupite jedan EMF metar, nije to skupo, pa izmerite zracenja ako ne verujete. Izolacija EMF zracenja niklom je jako skupa stvar i to se ne radi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: