Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 5. 12. 2011.

Požar u Pčinjskom okrugu pod kontrolom

k

Posle duge borbe, vatrogasne službe uz pomoć stanovnika ugroženih područja uspele su da stave požare pod kontrolu u Pčinjskom okrugu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Младен Стојановић

    13:41 // 5. 12. 2011.

    I još nešto što moram makar načeti, a neka nadležni posle to analiziraju. Dok sam bio dole na planini od zvaničnih vatrogasnih službi video sam SAMO jednu Nivu sa tri vatrogasca. Gde su bile te silne ekipe - ne znam, ali je predsednik opštine grmeo jer , koliko sma primetio, gotovo da ih nije bilo na teritoriji Bosilegrada, pogotovo kada je bilo kritično. Ovo nije prvi put inače. I kada su bile poplave pre 2 godine svi se sjatili u Trgovište (OK, i trebalo je), ali od Bosilegrada je totalno država digla ruke. I danas se vide posledice toga, poput klizišta na jedinom putu ka Bosilegradu. Neka se zna da je , barem do sinoć, požar u Bosilegradu gasio narod sa sela, bosilegradske komunalne službe, dobrovoljci i predsednik opštine lično. I neka se zna da se onolika vatra (a kolika je bila može se videti na mom FB profilu) gasila lopatama i grabuljama, jer drugog nije bilo. Neka Vas ne zavaraju TV snimci sa vatrogasnim kamionima i sl. Ovaj požar su gasile Lade Nive i ljudska požrtvovanost.

  • Младен Стојановић

    13:33 // 5. 12. 2011.

    Zdravo svima,
    nisam stručno kompetentan da bih sada kometarisao uzroke požara, ali bio sam u subotu tamo i znam šta sam video. Postoji mogućnost da je uzrok požara ljudski faktor i u prilog tome ide pristupnost nekoliko lokacija gde je požar izbio kao i to da je ,samo na teritoriji opštine Bosilegrad, takoreći u isto vreme buknulo na 17 totalno različitih, raštrkanih i medjusobno vrlo udaljenih lokacija. Ipak, neke od lokacija odakle je požar krenuo su totalno nedostupne. Reč je o liticama pošumljenim, ali vrlo strmim i nepristupačnim, te objašnjenje da je neki lovac tu bacio opušak, ili da je neko namerno palio borovnice - apsolutno ne pije vodu. Moguće da je u pitanju sabotaža, ali neka se zna da su i sa Bugarske strane granice gorelo makar dve medjusobno izolovane lokacije.
    Juče sam prvi put čuo za izraz "tresetni gasovi" koji su možda doprineli tako brzom širenju vatre, ali opet ostaje neobjašnjivo kako su se oni zapalili, ako uopšte i postoje.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: