Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 10. 3. 2021.

| Društvo

Poziv na protest u Nišu zbog mogućeg zatvaranja lokala dele muzičari, priključuju se i ugostitelji

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
ugostitelji-skup-foto-nm
Sa prošlogodišnjeg skupa poručeno - Ugostitelji nisu leglo zaraze; Ilustracija; foto: N. M.

Zbog predviđanja da bi država, sa ciljem da spreči širenje koronavirusa, mogla da zabrani rad lokala, na društvenim mrežama muzičari dele poziv na protest u kojem se navodi da je njima, kao i radnicima obezbeđenja, cvećarima, fotografima, kozmetičarima i svima ostalima uskraćeno pravo na rad i ugrožen život. Okupljanje je najavljeno za petak, 12. marta u 15 sati na Trgu kralja Milana u Nišu.

Organizator najavljenog protesta u centru Niša još nije poznat, ali pozivu na skup će se odazvati muzičari, koji to najavljuju na svojim profilima na društvenim mrežama.

Okupiće se, kako se navodi u pozivu koji dele na internetu, zbog toga što im je državnim merama uskraćeno pravo na rad i ugrožen život. poziv na protest ugostitelja Poziv svima koji su pogođeni merama; foto: screenshot IG;

Protest ugostitelja, pevača, pevačica, bubnjara, trubača, gitarista, saksofonista, klarinetista, violista i ostali muzičari, cvećari, fotografi, dekorateri, kozmetičari, radnika fizičko-tehničkog obezbeđenja i svi oni kojima je uskraćeno pravo na rad i ugrožen život - stoji u pozivu.

Jelena Milošević iz Udruženja ugostitelja grada Niša predviđa da će se mnogi od ugostitelja priključiti najavljenom skupu u petak, jer su i oni, kako kaže, pored ostalih profesija pogođeni merama koje im ograničavaju rad.

Mi kao ugostitelji ćemo da podržimo protest jer se tiče svih nas. Mi sa jedne strane imamo koncerte, koji se održavaju regularno, a sa druge strane imamo zaključavanja, pretnje zaključavanjem i pretnje zabranom rada i zatvaranjem ugostiteljskih objekata - kaže Miloševićeva.

Naglašava i da protestom ne pokazuju da su protiv epidemioloških mera, već ukazuju da je njihov rad razoren ekonomskim merama, te da zakon mora da bude isti za sve.

Podsetimo, niški ugostitelji su i prošle godine na skupu poručili da je zbog mera njihov rad neodrživ i najavljivali su zatvaranje lokala u znak protesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Muzicar&Kafedzija

    15:20 // 17. 3. 2021.

    Ocemo da radimo al porez necemo da placamo! Ocemo ukidanje mera al vakcine necemo da primimo!Kad se razbolimo u guzvu nismo mi krivi nego "oni drugi". Besplatno da se lecimo al doprinosi nece placamo.Ocemo na svirku al nijednu preporuku od doktora nece ispostujemo.Cim udari 20c bice pune baste i pazari a za druge profesije nas bas briga kad ce se oporave jer taki smo ti mi,Dodjite na protest!

  • BATA

    22:44 // 16. 3. 2021.

    Cenzura brate,cenzura i ovde.Nista mi nisu objavili a u subotu u BG okupljanje,to je svetski skup,u Hrvatskoj cak u 5 gradova.sVE TO DA BI MALA PRIVREDA MOGLA DA RADI.

  • miki

    08:56 // 12. 3. 2021.

    Jedini sagovornik vam je bila Jelena iz Stranke slobode i pravde Đilasa? Da li ima nekog drugog i koliko im je to udruženje ugostitelja, koliko članova ima? Klijentelizam u medijskom izveštavanju, a tvrdite da ste nezavisan medij... Objavite komentar ako smete...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: