Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 4. 7. 2022.

| Društvo

Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka uz platu od 38.000 dinara

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
vojni rok
Da li ste zainteresovani?; Foto: Ministarstvo odbrane

Svi mladi od 19 do 30 godina koji žele da dobrovoljno obuku uniformu i služe u Vojsci Srbije mogu da se prijave do 31. avgusta na konkurs Ministarstva odbrane. Obezbeđena je i mesečna plata od 38.000 dinara, a Vojska posle šestomesečnog vojnog roka pod oružjem dobrovoljcima nudi i da postanu profesionalni vojnici pod ugovorom.

Podeljena su mišljenja u javnosti oko vraćanja obaveznog služenja vojnog roka, a upitna je opravdanost takvih zahteva jer poziv za dobrovoljno služenje postoji, a čak se i plaća. Oni koji žele da služe Srbiji u uniformi mogu se prijaviti na konkurs Ministarstva pravde.

Vojska nudi mladim mušakrcima i ženama nova veštine i znanja, upoznavanje sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, kao i smeštaj, ishranu, vojnu odeću i obuću, putne troškove i zdravstveno osiguranje.

Posle odsluženog vojnog roka, mladićima i devojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja - navode iz Ministarstva odbrane.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.

Detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Brko

    07:44 // 6. 7. 2022.

    Dajte im platu 70 000, privilegije zaposljavanja u javnim sluzbama, mesecni doplatak za to sto ce biti rezervisti, platu jednaku onoj koju imaju u firmi kada odu na vezbe i sl. samo se skinite sa grbace deci koju vojska ne zanima! Moje dete videti necete, makar ga ja ne video do kraja zivota!

    • Pera Perić

      19:51 // 29. 7. 2022.

      Biju ko neće

  • Var tehnolog

    20:51 // 5. 7. 2022.

    @ Jovan- nisu ti rekli, da su Tito i Sloba umrli ?

  • Оскар Питагор

    11:22 // 5. 7. 2022.

    Није то само техничка обука за овладавање војним вештинама. На жалост. Почели да плаћају. Само да се омладини испере мозак. Потребно свеже топовско месо.
    Србија до Токија. А можда и оживи линија Карловац - Карлобаг - Вировитица - Огулин. Мрзе нас Бугари, и Аустроугари, мрзе нас Јапанци и Лилипутанци.

    • Jovan

      14:19 // 5. 7. 2022.

      Ne treba sve posmatrati kroz prizmu politike. Srbin je uvek rado isao u vojnike, ne zbog politicara, vec zbog konstantne opasnosti u kojoj zivimo od oslobodjenja od Turaka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: