Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:37, 22. 1. 2018.

| Društvo

Pozivanje novinara na otvaranje septičke jame - "besmisao u koji smo upali"

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
vodovod
Svečano otvaranje jame; Ilustracija; foto: JKP "Nissus"

Leskovački novinari dobili su, nesvakidašnji zvaničan poziv od Agencije za lokalni ekonomski razvoj da prisustvuju svečanom otvaranju septičke jame u osnovnoj školi u Miroševcu. Prema mišljenju potpredsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i urednika "Kikindskih novina" Željka Bodrožića, ovakva situacija samo pokazuje besmisao u koji smo upali.

Društvene mreže preplavile su informacije o pozivu za puštanje u rad septičke jame u Osnovnoj školi “Slavko Zlatanović” u Miroševcu, a koji je na adresu Jugmedie stigao od Agencije za lokalni ekonomski razvoj.

Obevaštavamo vas da će se u utorak 23. 1. 2018. god, u 13 časova u školskom dvorištu OŠ "Slavko Zlatanović" u Miroševcu pustiti u rad septička jama na kojoj je rađeno investiciono održavanje pa vas ovom prilikom pozivamo da prisustvujete - navodi se u pozivu za novinare.

septicka jama Velika investicija ili samopromocija lokalne vlasti? foto: printskrin JugmediaZasada je neizvesno da li će se i ko od lokalnih medija odazvati pozivu Agenicje.

Iako je ovaj i ovakav poziv za mnoge iznenađenje, na jugu nije novina da se "svečano", uz prisustvo brojnih lokalnih medija otvaraju i puštaju u rad različite stvari.

Do sada su svečano otvarani brvno u Donjem Vlasu, rampa za osobe sa invaliditetom, ali i čajna kuhinja u Domu zdravlja u Ražnju, dok će prvi čovek Leskovca ostati upamćen i po otvaranju turskog butika i održavanju konferencije za novinare na Svetoilijskom groblju, kada je, između ostalog, svečano otvoren toalet.


Lokalni novinari: Banalnost zarad malo para iz budžeta na konkursima

Očigledno je, priča Željko Bodrožić, da se, kako vreme prolazi, standardi spuštaju, jer krenulo se od liftova, preko semafora, pešačkih prelaza, a sada je na red došla i septička jama.

Besmisao čelnika leskovačke skupštine odavno je poznat. Ovo je zona sumraka koja polako počinje da zahvata Srbiju - kaže Bodrožić.

Popravke trotoara, puteva, zamena prozora i krečenje, nisu investicije koje zaslužuju da sve ekipe iz grada dođu da snimaju i uzmu izjave, a nažalost, kako kaže, došli smo u situaciju da većina medija pristaje na ovakve banalnost zarad malo para iz budžeta koje se dele na konkursima.

I velika vlast i ove male, lokalne, se ponašaju isto, samo u skladu sa finansijskim mogućnostima prave svoje zabave i svečana otvaranja - ocenjuje Bodrožić.

Prema procenama urednika Vranjskih Saše Stojkovića, 98 % novinara su “režimski” koji su u celoj situaciji samo nemi posmatrači onoga što čini trenutna vlast, a što se u Srbiji nikada nije dešavalo.

To je mera vlasti Aleksandra Vučića, toliko im je znanje, tolika im je ljudskost, tolika im je čast i tolika su im dostignuća. Ne znaju više, ne znaju bolje - kaže Stojković.

Prema mišljenu obojice, banalnih stvari bilo je i u Vranju i u Kikindi, ali još niko nije puštao u rad iliti "svečano otvarao" septičku jamu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Niko 3

    14:31 // 24. 1. 2018.

    Neka ide onaj ko dobro poznaje teren.

  • Milorad

    16:33 // 23. 1. 2018.

    Jesu li i "Južne vesti" režimski medij? Pa, po mišljenju mnogih, čini se, ovako stvari stoje. Da je Narod režim, ili da je Narod možda vlast, ili da Narod generiše težak život, beznadežnost, neizvesnost, iseljavanje, onda bi JV. svakako imale epitet "režimlije".
    I da dodam, kada bi vaše pisanije imali i na papiru, što bi se čitalo. Imali bi Pulicera okačenog u prostorijama vašim.

  • Miloš

    01:23 // 23. 1. 2018.

    Nekada je fabriku otvarao gradonačelnik, sada se svita ministara vozika od mesta do mesta, a ovamo se kunu da rade 25h dnevno, kao one mašine u Kolubari....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: