Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 3. 11. 2021.

| Društvo

Poznat izgled legitimacije komunalnih redara u Nišu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
legitimacija
Legitimacija za komunale redare; foto: printscreen

Komunalni redari koji će pored inspektora brinuti o održavanju komunalnog reda u Nišu biće u obavezi da sa sobom nose i legitimaciju, a članovi Gradskog veća su na sednici usvojili i Pravilnik o njenom izgledu i sadržaju. Kako piše u Službenom listu, legitimacija sadrži podatke o identitetu komunalnog redara, kao i potpis načelnika Uprave u čijem sastavu je organizovana Komunalna milicija.

Pre skoro mesec dana članovi Gradskog veća su usvojili rešenje da se o komunalnom redu staraju i komunalni redari, a 29. oktobra i Pravilnik o izgledu i sadržaju legitimacije za komunalne redare.

Kako piše u Službnom listu, legitimacijom komunalni redar dokazuje identitet i svojstvo komunalnog redara i mora obavezno da je nosi kada obavlja taj posao.

Legitimacija je pravougaonog oblika, dimenzija 90x55 mm i štampa se na plastificiranom kartonu u beloj boji. Legitimacija sadrži podatke o identitetu komunalnog redara predviđene ovim članom - piše u Službenom listu.

Navodi se i da legitimaciju izdaje načelnik Uprave u čijem sastavu je organizovana Komunalna milicija.

I dalje nije precizirano ko sve može biti redar i kako će se oni birati.

Inače, pre dva meseca su nadležni najavili uvođenje najpre kovid, pa onda komunalnih redara. Istakli su da će na tim poslovima biti angažovani i korisnici socijalne pomoći i da će za to biti plaćeni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • KAMENOV kOSTADIN

    14:00 // 5. 11. 2021.

    Bas je to yavodjenje komunalnog reda a trubaci drugi dan uynemiravajau gradjane vec od 10 pre podne do 21 navece,Tako je bilo juce a kaako ce biiti danas oa nadalje ce vidimo.Obrenoviceva ulica nije prosjacka vec glavna pesacka i tu yuve i ljudi decenijama po stanovima.Pa gospodo iy te sluybe yavedite taj red i mir

  • Срба

    18:22 // 4. 11. 2021.

    Идемо ми сигурно и постојано у правцу Северне Кореје….. овакво контролисање и надзор грађана нису у Србији постојали ни у време најокорелијег комунизма.

  • Zoki Medijana

    11:32 // 4. 11. 2021.

    Ono...kad kriminalni milje i dežurne lepiše plakata ,,unaprediš,, u javne službe!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: