Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 11. 1. 2023.

| Društvo

Poznata cifra od "Humanitarnog parkinga" u Nišu, ali ne i kome će otići

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
humanitarni parking002
Kome će novac otići?; foto: JV/T. T.

Nišlije su plaćale parking, a JKP Parking servis uplatilo je u budžet Grada Niša 500.000 dinara prikupljenih od "Humanitarnog parkinga" i to jer nije bilo predloga kome preusmeriti novac, saopštila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Još se traže predlozi kom detetu novac da bude prosleđen, a alternativa je da bude iskorišćen za renoviranje porodilišta.

Iz Parking servisa na pitanje o prikupljenoj cifri za lečenje dece, što je bila prvobitna ideja izgradnje "Humanitarnog parkinga", nikada nisu odgovorili, a sada je tu informaciju saopštila gradonačelnica.

Ona je istakla da je na osnovu naplate parkiranja na "Humanitarnom parkingu" Gradu uplaćeno 500.000 dinara uz još jedno napominjanje da će novac možda otići za rekonstrukciju niškog porodilišta, jer predloga kome dati novac, kako je rekla, nije bilo.

Kako još nijedno dete još nije predloženo, Nišlije svoje predloge mogu poslati na mejl Parking servisa ili Kabineta gradonačelnice, kako su nadležni obavestili.

Inače, izgradnja tog parkinga počela je protestom roditelja i učenika OŠ “Sveti Sava”, kao i građana koji tu žive. Pojedine Nišlije je bunilo i što je naplata parkinga ista kao na ostalim parkinzima, pa se kod njih probudila sumnja da će novac neće ići u humanitarne svrhe.

Gradonačelnica je krajem decemra prošle godine najavila da će Parking servis uplatiti novac deci koja bi trebalo da krenu sa lečenjem, ali već nakon nedelju dana pozvala je novinare da pomognu i predlože kom detetu je novac potreban.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    00:48 // 17. 1. 2023.

    Neka samo objasne koji sistem prepoznaje i rasporedjuje novac kada se parking placa na isti broj za 2. Zonu 9182..na parkingu ne postoji nikakav sistem za prepoznavanje tablica i sl...koga prave na majmuna..

  • Mikac

    11:10 // 14. 1. 2023.

    Baš okruglo 500.000? Svaka čast, precizno nema šta....cccc glup si narode,glup! Ako kad niste hteli da istrajemo u protestima,sad je ovako.

  • Dule

    08:40 // 12. 1. 2023.

    Banditizam kakvog nema u svetu!! Zašto taj novac niste prosledili gospodji Marini koja skuplja svakodnevno priloge za bolesnu decu u Pobedinoj?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: