Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 10. 2. 2017.

| Društvo

Poznata nova lokacija apoteke “Higija”, direktor razočaran odlukom

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Da li je interes Grada i interes građana?; ilustracija; foto: JV
Da li je interes Grada i interes građana?; ilustracija; foto: JV

Zbog toga što je to “u interesu Grada” apoteka “Higija”, koja se duže od 40 godina nalazi u Obrenovićevoj ulici će biti preseljena. I ubuduće će Nišlije moći da kupuju lekove u istoj ulici, ali ka Margeru, u lokalu u kome je nekada bila prodavnica “Mona”. Direktor “Apoteka Niš” Dimitrije Janković kaže da su svi u ovoj Ustanovi razočarani odlukom gradskih vlasti.

Janković kaže da su mu načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić i gradonačelnik Darko Bulatović objasnili da je ovo odluka koja je “u interesu Grada”, ali nisu precizirali koji su interesi u pitanju i šta će biti sa lokalom.

Kaže da u ugovoru koji su dobili piše da Grad “može da raskine ugovor o korišćenju prostora ukoliko ima potrebe da se lokal upotrebi u druge namene”. Međutim, Janković objašnjava da nije dobio odgovor od nadležnih za šta će se lokal, u kome je apoteka decenijama bila, ubuduće koristiti.

Nisu mi rekli šta će biti na tom mestu. Ja mislim da ga oni neće izdati, nego da će ili da presele neku gradsku instituciju ili će da ga prodaju, to su neke opcije. E sad, šta će konkretno da urade sa njim to ne znam - kaže Janković.

Iako je razočaran ovakvom odlukom, dodaje, nema formalno-pravnu mogućnost da se žali. Ipak, Janković je, kaže, na sastanku izneo razloge za nezadovoljstvo, objašnjavajući nadležnima da je Apoteka u samom centru grada 40 godina, da je značajna za ljude i da je jedna vrsta brenda.

Oni su na to rekli da je interes Grada drugačiji - ističe Janković.

Grad im je, kaže, dao mogućnost da izaberu neki od 57 slobodnih lokala, a oni su, s obzirom na lokacije i kvadrature koje su bile u ponudi odlučili da je najbolje rešenje da to bude Obrenovićeva ulica, u blizini Margera, gde je nekada bila modna konfekcija "Mona".

Biće priličnih zahvata na samom objektu koji je u lošem stanju, tako da sam danas poslao molbu za produženje roka za iseljenje, jer su nam dali 15 dana da se apoteka iseli - objašnjava Janković.

S obzirom na to da lokal u kome će apoteka “Higija” biti ubuduće mora da se renovira, nadležni su mu obećali da može da računa na svu “logističku podršku prilikom preseljenja”.

U nekim gradovima se dešavalo da apoteke ne dobiju zamenski lokal, tako da iako je meni krivo što se to dešava, oni su imali meru korektnosti da razmišljaju o mreži apoteka i zdravstvenoj zaštiti stanovništva, pa sam siguran da će imati razumevanje i za troškove koje nosi preseljenje i sređivanje lokala - zaključuje Janković.

Podsetimo da je pre nekoliko dana Janković kazao da je od čelnika Grada dobio nalog da se apoteka “Higija” premesti sa lokacije u kojoj Nišlije godinama kupuju lekove. Koliko je selidba dobra ideja tada je rekao da “za Grad sigurno jeste, a za Apoteku diskutabilno”.

Tada su novinari pokušali da dobiju komentar iz Sekretarijata za imovinu, ali im je rečeno da je “kraj radnog vremena”, a već sutradan su rekli da sve informacije tražimo od načelnika Janića. On se nakon brojnih poziva novinara javio, ali je rekao da je na sastanku i da ga nazovemo kasnije. Nakon toga nije odgovarao na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Lela

    14:13 // 12. 2. 2017.

    Ostavite direktora na miru. Ja ne shvatam zbog cega taj lokal nije u vlasnistvu apoteke "Higija" ako je vise od 40 godina tamo. Neka im je Bogu u pomoc jer je Galvanske apoteke jako tesko iseliti i uciniti sigurnim.
    Sledeca na redu ce sigorno biti apoteka kod Pozorista. Takodje galvanska. Kalca zvrji prazna a ozbiljne institucije se sele bilo gde. Veoma nespretno i lose po gradjane.

  • Blackburn

    06:15 // 11. 2. 2017.

    Koga sve i kakve gluposti ovaj jadni Nis nece da istrpi?Direktor bi hteo da kaze nesto vise,ali ne sme,smenice ga i brisati sa njim pod!Narod totalno zatucan,baulja i prezivljava od danas do sutra,od straha ne sme da pisne...

  • bora

    20:33 // 10. 2. 2017.

    Sta ste nislije ocekivali od bahatne vlasti ?Ako im zatrebaju lokali i u ,,Kazandzijskom sokacetu,, i njih ce oteti u ,,interesu Grada,,.Jedino sto zaboravljaju da oni treba da sluze gradjanima koji izdrzavaju te politikante,I Turci su svojevremeno imali meru ovi je ne poznaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: