Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 11. 3. 2010.

| Društvo

Poznate cene legalizacije u Nišu

Autor:Izvor:

Poslednjeg dana podnošenja prijava, gradonačelnik Niša, Miloš Simonović i predstavnici Uprave za planiranje i izgradnju, obelodanili su predlog cena i uslove legalizacije objekata.

U petoj zoni, koja se prostire van okvira Generalnog urbanističkog plana, plaćaće se 10.000 dinara po objektu.

U četvrtoj zoni, koja obuhvata selo Bubanj, naselje 9.maj i Donje Međurovo, nadoknada je 250  dinara po kvadratnom metru.

U treću zonu svrstana su naselja Gornji Komren, Vinik i Podvinik, Malča, Kutina, Donje Vlase, deo naselja Gorica i Popovac. Ttu je nadoknada 300  dinara po kvadratu.

U drugoj zoni, gde se procenjuje da je najviše nelagalnih objekta, cena je 400 dinara po kvadratu. U ovu zonu spadaju sva naselja na periferiji koja su u poslednjih 15 godina potpuno komunalno opremljena.

Legalizacija će najviše koštati one koji su bespravno gradili u prvoj zoni, gde za kvadratni metar treba platiti 600 dinara.

Neke zone su proširene, pa tako u prvu sada spada čitava opština Medijana i južni deo opštine Pantelej, od Jagodin Male do mosta u Proleterskoj ulici, oivičen Knjaževačkom ulicom.

Gradonačelnik je na konferenciji za novinare najavio da će u zonama koje grad nije komunalno opremao cena legalizacije biti umanjena za sumu koju su građani izdvajali da bi sami uveli vodovod ili kanalizaciju. 

U gradskoj upravi kažu da će sredstva od plaćanja legalizacije biti uložena u izgradnju komunalne infrastrukture i da će biti ravnomerno raspoređena prema stepenu komunalne opremljenosti u pojedinim naseljima.

O ovim uslovima legalizacije naredne nedelje odlučivaće gradsko Veće, a nakon toga i Skupština grada.

Mapu sa obeleženim zonama možete pogledati - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ognjanovic Novica

    19:01 // 1. 12. 2015.

    Jedno pitanje ,interesue me dali strani državljani imaju pravo da posjeduju imovinu u Srbiji odnosno kuce posto su uzeli Nemacko drzjavlanstvo

  • rajko

    21:40 // 11. 3. 2010.

    Legalizacija.Normalno,ali da li c se priznati novac odbijan za stambeni fond ljudima koji nisu dobili i otkupili stanove za bagatelu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: