Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 16. 3. 2018.

| Društvo

Poznate lokacije za Glavnu autobusku stanicu i Muzičku dvoranu u Nišu

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Glavna autobuska stanica
Sedamdesetih godina dobila privremenu dozvolu za sadašnju lokaciju; Foto: wikipwdia; autor: CrniBombarder!!!

Glavna autobuska stanica koja godinama “zatvara” Tvrđavu, prema planskim dokumentima koja su usvojena na Gradskom veću, trebalo bi da bude izmeštena iza Duvanske industrije, kao što je i prvobitno najavljeno. Muzička dvorana, namenjena raznim umetničkim dešavanjima, biće na Bulevaru Nemanjića kod bivše garaže Niš ekspresa, gde će se graditi i Delta siti.

Autobuska stanica će se, kako je objasnio sekretar Sekretarijata za planiranje i izgradnju Igor Igić, naći između Bulevara 12. februar i novoizgrađene ulice koja se proteže do Bulevara Nikole Tesle. Ovo je definitivno mesto na kome će stajati međugradski autobusi, a bilo je predloga da se stanica bude i u bivšoj kasarni “Tvrđava”.

Muzička dvorana, čiju je izgradnju u septembru prošle godine najavio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, i koja je, prema mišljenju mnogih iz kulturnog establišmenta preka potreba Niša, trebalo bi da bude sagrađena delom i parama iz republičkog budžeta. Lokacija koju je Grad odredio je uz budući Delta siti.

Planira se izgradnja objekta multifunkcionalnog, nakon analize lokacije zaključeno je da je to područje najbolje, u blizini Delte - kazao je Igić.


Dve garaže u Medijani i poslovni centar kod "Rode"

Planska dokumenta koja su uvojena na Veću, predviđaju i da na prostoru između Roda centra i Gabrovačke reke, gde je ranije bilo planirano da se gradi sportska hala, u budućnosti ipak bude sagrađen poslovno-trgovinski centar. Osim toga, na teritoriji Gradske opštine Medijana u planu je izgradnja dve garaže - kod škole “Sveti Sava” i kod Doma zdravlja.

Deo kod Osnovne škole “Sveti Sava” ka Ulici Branka Krsmanovića, biće višeetažna javna garaža, koja bi omogućila smeštaj svih posetilaca, a u delu ka Vizantijskom bulevaru je predviđen poslovno-trgovinski objekat manjih razmera. Osim te, planirano je da se gradi garaža i na parkingu Doma zdravlja - rekao je Igić.

Podsetimo, na tol lokaciji nalazili su se teniski tereni i balon sala koja je srušena krajem 2016. godine.

Tvrđavska pijaca se, makar prema planu, seli na OTC, dok je u planovima bivša kasarna "Filip Kljajić" namenjena "visokoškolskoj ustanovi i poslovnom-troginskom objetktu".

Ipak, planska dokumenta i izmene koje su usvojene na Gradkom veću samo su početni uslovi da se ti objekti grade na planiranim lokacijama, te zasad nema preciznih rokova kada bi bilo šta moglo da bude započeto ili završeno.

Ako najave ministra Vukosavljevića obistine, Niš bi Dvoranu mogao da dobije za oko 4 godine.

Inače, neki od ovih projekata nalaze se u Planu razvoja Niša za 2018, a do kraja ove godine trebalo bi da bude rekonstruisan i centralni gradski trg.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    13:41 // 24. 3. 2018.

    Pored Rode koja je poluprazan poslovno-trgovinski centar, bice jos jedan poslovno-trgovinski centar, i sve to u neposrednoj blizini najavljenog mega projekta Delta city-ja. Kome to odgovara?

  • Jova

    11:42 // 18. 3. 2018.

    Poslovni centar kod Rode!? Koji su to poslovi? Koliko znam tu je po planu sportska hala. Da li ovo onda znaci da ne dobijamo halu ni narednih 30 god. Bitno je da iz licnih interesa bude muzicka dvorana uz delta siti da se renovira ruglo od stadiona koji treba komplet da se srusi i svi koji su ucestvovali u gradnji i bili na funkciji da plate pa corka. Opet se radi bez plana vec stihijski!

  • Jan

    19:46 // 17. 3. 2018.

    O.Š. Sveti Sava zaslužuje da ima poligon kakav je imala ranije dok je nosila drugo ime. Sada im gradimo garazu i trzni centar, kako je to plemenito.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: