Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 2. 7. 2021.

| Društvo

Poznati dobitnici novinarskih priznanja “Slađana Veljković”

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Nagrada Slađana Veljković
Dodela priznanja 8. jula od 13 sati u vranjskom Pozorištu; foto:CMTDO

Novinarka Večernjih novosti Daliborka Alihodžić, urednica portala Slobodna reč Sanja Petrov i novinar Kurira Zoran Šaponjić dobitnici su priznanja "Slađana Veljković" koje se ove godine dodeljuje po treći put u čast preminule dopisnice Večernjih novosti iz Pčinjskog okruga.

U konkureciji se našlo 16 reportaža, 22 novinarska poduhvata i troje urednika, a po jedna nagrada će biti uručena u svakoj od tih kategorija.

Žiri koji su činili Momčilo Popović, šef deska Večernjih novosti iz Beograda, urednica RTV Vranje Ljubica Zdravković Džonov i urednica Jugpress-a Ljiljana Stojanović, odlučili su da novinarka Večernjih novosti Daliborka Alihodžić dobije nagradu za najbolji novinarski podvig za reportažu “Počinje novi život: Ivica iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana tri decenije posle punoletstva juče konačno dobio ličnu kartu“.

Priznanje za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima ove godine dobila je urednica portala Slobodna reč Sanja Petrov.

Najboljom je ocenjena reportaža novinara Zorana Šaponjića iz dnevnog lista Kurir „Radoje živi sam kao kurjak na ničijoj zemlji: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim“.

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost kažu da je žiri ove godine imao najburnije zasedanje.

Želim ovim putem da se zahvalim gospođama Ljubici Zdravković Džonov i Ljiljani Stojanović, kao i predsedniku žirija Momčilu Popoviću, na iscrpnoj analizi i razmeni mišljenja, kao i kompromisima uprkos izvesnim neslaganjima. Sama činjenica da je naš žiri imao „najburnije zasedanje“ do sada govori u prilog kvalitetu reportaža koje su se ove godine našle u najužoj konkurenciji - kaže predsednica Upravnog odbora CMTDO Jelena Stojković.

Dodela priznanja zakazana je za 8. jul, od 13 sati u Pozorištu “Bora Stanković”.

Podsetimo, 2019. godine novinarsko priznanje "Slađana Veljković" za uređivački rad u lokalnim medijima dobio je i Aleksandar Stankov iz Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: