Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 7. 4. 2023.

| Društvo

Poznati dobitnici priznanja Opštine Svrljig, među njima Perišić i Poljoprivredna služba Niš

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Svrljig
Opštinska priznanja će se dodeliti za Dan opštine; Ilusracija; foto: A. Kostić

Povodom 8. maja, Dana opštine Svrljig i dana priključenja Svrljiške nahije Kneževini Srbiji 1833. godine, Skupština opštine Svrljig dodeliće javna priznanja, a već sada su poznati i dobitnici. Najviše priznanje je "Majska plaketa", a dodeliće se i pohvalnice i plakete Opštine Svrljig.

Priznanja će se dodeliti na svečanoj sednici lokalnog parlamenta 8. maja, a na poslednjoj sednici odlučeno je i koje će institucije i pojedinci dobiti ta opštinska priznanja.

"Majsku plaketu" dobiće Ministarstvo zaštite životne sredine, kako je obrazloženo, za izuzetan doprinos na zaštiti životne sredine u Opštini Svrljig.

Priznanje za "izuzetan doprinos na izgradnji putne infrastrukture" dodeliće se i niškom preduzeću Put inženjering čiji je vlasnik inače Svrljižanin, kao i Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Niš - za izuzetnu pomoć i nesebično zalaganje prilikom uvođenja novog sistema e-agrar.

Samo je jedan pojedinac koji će dobiti "Majsku plaketu" i to je Zoran Perišić, direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Niš - za izuzetan doprinos i požrtvovano delovanje u zdravstvenoj zaštiti.

Na svečanoj sednici dodeliće se i pohvalnice - Nataši Radonjić, vlasnici firme Fluelektro iz Niša, Aleksandri Žikić, medicinskoj sestri Doma zdravlja “Dr Ljubinko Đorđević” iz Svrljiga, kao i Ireni Radonjić iz Lalinca.

Jana Pavlović, učenica drugog razreda Gimnazije, Luka Radosavljević, učenik trećeg razreda Gimnazije, Milenko Todorović, najstariji član KUD “Prekonoga”, Sanja Ranđelović, asistent koreografa i umetničkog rukovodioca KUD “Svrljig”, Slađana Blagojević, medicinska sestra-tehničar Doma zdravlja, Snežana Despotović, jedna od pet žena u Srbiji po broju davanja krvi, đak generacije Osnovne škole “Dobrila Stambolić” u Svrljigu i đak generacije Stručne škole “Dušan Trivunac Dragoš” u Svrljigu - ostali su dobitnici istog priznanja.

Plakete Opštine Svrljig dobiće Dragan Milentijević, koordinator EPS-a za distributivno područje Niš, Dragan Kostić Brka, Nebojša Mijajlović, vlasnik firme Nesam - inženjering, list Glas osiguranika Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Predškolska ustanova “Poletarac” iz Svrljiga, kao i Mile Ranđelović, vlasnik auto-škole ABS.

Isto priznanje dodeliće se i Vukašinu Jovanoviću, mladom poljoprivredniku, Pavlu Pavloviću, upravniku Pošte u Svrljigu, Vesni Nedeljković iz Svrljiga, pravniku Centra za socijalni rad, Vladanu Filipoviću iz Svrljiga za zbrinjavanje porodice koja je izbegla sa ratnog stratišta Ukrajine i Miroljubu Radojkoviću Minji za doprinos u razvoju voćarstva.

Podsetimo, iako se Turska obavezala hatišerifom iz 1830. godine da se Kneževini Srbiji priključi 6 nahija, među kojom je i svrljiška, Svrljižani su tek tri godine kasnije to izborili ustankom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djura Djuric

    08:34 // 8. 4. 2023.

    Svrljig je pravi primer vladara lokalnog serifa Milije Miletica.Nepismen covek,koji nije u stanju jednu prostu recenicu da sastavi.Koji u skupstini Srbije predstavljs jednu dvorsku ludu ,kojem se svi smeju.Na funkcije u Svrljigu su sve ljudi iz njegove stranke,ali i oni nista ne odlucuju,vec samo Šerif !

    • Djurdja

      21:09 // 8. 4. 2023.

      Placi voljena zemljo,Milija nepismen i svi ostali oko njega sta se cudite.....lezilebovici i poslusni kunici....bice srecni zbog takozvane plakete strasnoooo

  • Nahija iz Haj Nehaja

    16:37 // 7. 4. 2023.

    Veliki pozdrav Miliji autentičnom predstavniku juga Srbije i najlepšoj opštini. Opština Svrljig je prava slika stanja u Srbiji.

    • Aca

      18:27 // 7. 4. 2023.

      U pravu si, Svljig je prava slika bede. Godinama nista znacajno nisu uradili u Svrljigu, radi jedna fabrika i par privatnih firmi, u selima se tek nista ne desava, opstina funkcionise samo od sredstava koja se odvajaju za nerazvijene opstine jer Miliji ne odgovara da Svrljig izgubi status nerazvijene opstine a i realno nije sposobnan da bilo sta promeni

    • Torpedo

      20:08 // 7. 4. 2023.

      Ironija ili ne,kako god, mozda se u Svrljigu nesto i mrda, a okolna sela su pustahija, gde vlada beznadje, zatucanost , beda... Nagrade nece nista resiti, osim izedenih jaganjaca i druzenja, ostace zaprlozeno, do daske !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: