Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 9. 2. 2024.

| Društvo

Poznato gde bi mogla da bude premeštena Glavna autobuska stanica u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
glavna autobuska stanica niš
Izmeštanje najavljivano više puta do sada; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Odbornici niških gradskih opština dali su danas pozitivno mišljenje na predlog izmeštanja prigradske i gradske autobuske stanice na Bulevar Heroja sa Košara. To je deo Generalnog urbanističkog plana Niša, koji podrazumeva i izgradnju "poslovno-proizvodno-trgovinskog" kompleksa između železničke stanice i Sarajevske ulice.

Nakon višegodišnjih najava, Glavna autobuska stanica trebalo bi da bude premeštena severno od Bulevara 12. februar, blizu fabrike Filip Moris, u opštini Crveni Krst.

Predsednik te Opštine Miroslav Milutinović ne precizira šta će biti na lokaciji gde se sada nalazi autobuska stanica, već kaže da će o njenoj nameni govoriti urbanisti.

GUP Obuhvat plana; foto: PrintscreenČetvrtim izmenama i dopunama GUP-a predviđeno je i proširenje romskog groblja, kao i izgradnja "poslovno-proizvodno-trgovinskog kompleksa" između Sarajevske ulice i železničke stanice.

Takođe, na obodu naselja 9. maj predviđa se prostor za sportsko-rekreativne aktivnosti, potom poslovno-trgovinski kompleks na uglu ulica Nikole Pašića i Karadžićeva.

Novim izmenama GUP-a obuhvaćena je cela opština Medijana, kao i 343,55 hektara u opštini Crveni Krst, 185,6 hektara na Panteleju, 302,78 hektara na Paliluli i 112,79 hektara u Niškoj Banji.

O rokovima i ceni za sada nema informacija, s obzirom na to da mišljenje opština tek treba da se nađe pred odbornicima niške Skupštine, koja je najavljena za 14. februar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    10:28 // 13. 2. 2024.

    Da narod prvo PREMESTI I IZMESTI OVU,
    SNS & Co. BANDU U KPD NIŠ ( ili još bolje u neki rudnik),pa da onda raspravljamo o ponovnom vraćanju Niša u GRAD !!!!!
    Sa ovim ološem na vlasti, trenutno smo KASABA.

  • Kubeti13

    07:35 // 12. 2. 2024.

    Protiv premještanja,funkcionira savršeno i nema nikakvih gužvi i dostupna je iz bilo kojeg Dela Niš a da se dolazi. Pare trebaju na kulturu da se troše ,to nam je skroz zapostavljeno.

  • Seljak

    07:32 // 12. 2. 2024.

    Čitam gornje komentare gde se potvrđuje pravilo da botovi skreću temu sa drugim problemčićima, imamo kretene koji uopšte ne razumeju problem, ali je bitno da nešto napišu, imamo većinu koja ne razmišlja o gradu u celini. Niko ne postavlja pitanje sa kojim pravom ovi kupljeni klimoglavci odlučuju o životnim, vitalnim pitanjima ovog grada, bez Referenduma? Ko ima interes da bude baš tu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: