Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 12. 3. 2014.

| Društvo

Pozorišna ekskurzija prokupačkih osnovaca

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
deca-u-pozorištu.jpg
Prokupački osnovci prvi put su pogledali lutkarsku predstavu u Nišu

Učenici VI/1 i VI/3  Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko” iz Prokuplja su sa svojim razrednim starešinama  Slavicom Stojanović i Draganom Petrović prisustvovali lutkarskoj predstavi “Mali princ” niškog Lutkarskog pozorišta.

Ovo je prvi put da su deca iz Prokuplja imala priliku da pogledaju lutkarsku predstavu, a u organizaciji, pored razrednih starešina, pomogli su i roditelji koji su organizovali prevoz do Niša. 

- Često sam u novinama čitala da su predstave Lutkarskog pozorišta u Nišu vrlo kvalitetne, ali i edukativne i pomislila kako su deca iz manjih mesta uskraćena za jedan vrhunski, umetnički doživljaj. A onda sam sebi rekla da Niš nije preko sveta i da 30 i nešto kilometara nisu nepremostiva prepreka - kaže Dragana Petrović, razredni starešina i jedna od organizatora “pozorišne ekskurzije”.

Ona dodaje da je svoju ideju prenela učenicima i oni su je odmah prihvatili jer niko od 45 đaka ova dva odeljenja nikada nije bio u pozorištu.

- Roditelji su bili saglasni sa tim, a onda su preuzeli na sebe da obezbede i prevoz. Zajedno smo uspeli sve da organizujemo i doživljaj je bio potpun. Učenici su bili oduševljeni predstavom - dodaje Petrovićeva

Ona ističe da se obraćala mnogima da pomognu time što će obezbediti novac za odlazak, ali da niko nije hteo da se odazove, pa su se na kraju sami organizovali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana

    13:54 // 12. 3. 2014.

    Samo mala ispravka - nije ovo bio prvi put da deca idu u Lutkarsko ,vec drugi put. Prvi put su gledali predstavu "Lepotica i zver" .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: