Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:22, 15. 12. 2022.

| Društvo

Pravni fakultet u Nišu dobio dve sudnice za simulaciju suđenja

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
1671117403275
Nove sudnice za studente prava; foto: JV/T. T.

Studenti Pravnog fakulteta u Nišu dobili su dve sudnice za simulaciju suđenja u kojima će nadalje moći da vežbaju različite sudske postupke, spremajući se za brojna takmičenja, ali i budući poziv. Predaji donacije ambasade SAD-a u Srbiji prisustvovao je i ambasador Kristofer Hil, a najavljene su i nove donacije početkom naredne godine.

Dve sudnice koje će ubuduće koristiti studenti prava biće opremljene kompjuterima, kamerama, mikrofonima i projektorima, kako bi se u potpunosti simulirali uslovi u sudnicama. 1671117522959 Najavljena nova donacija; foto: JV/T. T.

Naši studenti će imati prilike da kroz praktične vežbe budu spremani za buduće pravosuđe. Pored toga, sudnice će koristiti i našim studentskim ekipama kada budu pripremali simulacije suđenja na kojima naš fakultet već duži niz godina učestvuje. To se sve uklapa u opšte nastojanje fakulteta da ojača praktičan rad i da time stvorimo sudije, tužioce i advokate koji će na najbolji način primenjivati pravo - rekao je Nebojša Raičević sa Pravnog fakulteta.

Studenti su prikazali i dvadesetominutnu simulaciju suđenja u krivičnom postupku, a ambasador Kristofer Hil im je poželeo sreću u daljem radu.

Uvek smo smatrali da bez vladavine prava nema pravne države. Vladavina prava je esencija koja nas odvaja od džungle. Prava bi trebalo razumeti i stalno polemisati i biti u poziciji da uverite druge o njihovoj poziciji o pravnim pitanjima, tome pravni fakulteti i služe - rekao je Hil.

Donacija Ambasade u vrednosti od 90.000 dolara izvršena je u okviru Sporazuma između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država o kontroli narkotika i sprovođenju zakona, dok će vrednost tehničke opreme koju će donirati početkom naredne godine biti 20.000 dolara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • advokatura

    19:13 // 16. 12. 2022.

    I bivši i sadašnji studenti su ogorčeni pojedinim profesorima koji uništiše ugled ove ustanove. Kod takvih ispit je nepoloživ bez veze ili mita.

  • Pravnik

    18:12 // 16. 12. 2022.

    Fakultet pun profesora pro-zapadnih placenika! Cast izuzecima! Sns ih drzi u šaci a ispiti se zavrsavaju u kancelarijama profesora! Sramota za Univerzitet, Grad i Državu koji sami ne poštuju!

    • Milena

      11:44 // 17. 12. 2022.

      Daleko si ti od pravnika." Pravnice" ti si protiv da studenti imaju bolje uslove za sticanje znanja.Kamo srece da svaki fak. omoguci studentima uslove

  • Bivši student

    13:58 // 16. 12. 2022.

    Simulacija suđenja u simulaciji fakulteta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: