Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:58, 17. 9. 2020.

| Društvo

Pravobranilaštvo odgovorilo na Radovanovićevu tužbu, čeka se ročište

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
radovanovic-vucic---foto---vanja-keser
Radovanović na izlaznim vratima, ali tuži KC Niš

Da je u slučaju Radovanović protiv Kliničkog centra, čiji je direktor, Državno pravobranilaštvo odgovorilo na njegovu tužbu, potvrdili su u niškom odeljenju ovog organa. Ročište, kažu, još nije zakazano. Radovanović tuži KC Niš i traži dnevnice za putovanja za poslednje 3 godine u iznosu od 300.000 dinara, kamate i troškove parnice.

Kada su se zaposleni po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u Kliničkom centru u Nišu žalili da ne primaju redovno plate, direktor Zoran Radovanović poručio je da ova ustanova ima 2 izlaza i da je to lako rešiv problem.

Radnike nije savetovao na tužbu, ali pred najavljeni konkurs za izbor direktora, prema najavama novog, odlučio je da sam to uradi i tuži ustanovu na čijem je čelu.

A na njegovu tužbu od 13. avgusta odgovorilo je niško odeljenje Državnog pravobranilaštva i kako kaže zamenica Vesna Marković, čeka se na prvo ročište.

Ne mogu da dam nikakve informacije, mora da se dobije saglasnost od sedišta u Beogradu. Odgovor na tužbu je dat, a ne znam da li je ročište zakazano - kratko je rekla Marković.

Po Zakonu o državnom prvobranilaštvu, Klinički centar od 2015. godine u svim sporovima zastupa Prvobranilaštvo, pa je i tužba došla u ovaj državni organ, a ne u KC Niš.

Iz niškog Kliničkog centra nisu se oglašavali nakon pisanja Južnih vesti da je Radovanović tužio "sam sebe", portparol KC-a ne odgovara na pozive i poruke novinara, a sam Radovanović je danima nedostupan na sve brojeve dostupne redakciji Južnih vesti, koje je godinama ranije koristio.

Iz dokumenata koje će razmatrati sud vidi se da je na njegov prvobitni zahtev da mu se isplate dnevnice za službena putovanja za prethodne 3 godine, odgovorio njegov pomoćnik nemedicinske službe za pravne poslove Radan Ilić.

Ilić za Južne vesti kaže da je odgovor takav jer je problema više, a da predmet više nema veze sa Kliničkim centrom.

Neoporezovan deo je 2.500 dinara za dnevnice. Ako isplatite 300.000 treba da se plati i porez od 60% na lična primanja i to bi bilo više. Ne može da se isplati svaka dnevnica posebno, jer to nije moguće - objašnjava Ilić.

Šta jeste moguće, odlučivaće sud. Pravo na tužbu, kaže Ilić, ima svaki zaposleni, pa i direktor KC.

To je zakonsko pravo, ne mogu da ulazim šta ga je motivisalo. Mi smo rekli kao služba da smatramo da tu ima problema, da to ne možemo da isplatimo. Mi smo se oglasili, rekli šta imamo, a on nas je tužio. Tužba je došla u Prvobranilaštvo, oni vode postupak - kaže Ilić.

Ilić objašnjava da KC Niš nema pravo da angažuje advokata, već da je Pravobranilaštvo njihov zastupnik, pa ni direktor Radovanović nije mogao da utiče na to ko će da ih zastupa.

Podsetimo, Radovanović tuži KC Niš zato što mu nisu isplaćene dnevnice za putovanja za poslednje 3 godine i traži 300.000 dinara, kamate i troškove parnice. Inače, svi troškovi nastali su u njegovom mandatu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    10:17 // 18. 9. 2020.

    za sta platu u Kc prima tzv portparol ustanove? Ne odgovara na pozive, nema odgovore na pitanja, nedostupan je i nepredusretljiv prema novinarima...sta on konkretno radi sedam i po sati radnog vremena, zivo nas interesuje?

    • Dzamutka

      10:45 // 19. 9. 2020.

      Vidi u "Izvor" !

  • 007

    23:02 // 17. 9. 2020.

    ZORAN TIGAR. COM...........,Legenda grada Niša. O njemu lose mogu da pisu samo oni što ga ne znaju.

    • Миле

      11:19 // 18. 9. 2020.

      А ти га знаш?

    • Ouzo

      10:44 // 19. 9. 2020.

      Ja ga znam i mislim sve najgore o njemu !

  • Rade

    21:42 // 17. 9. 2020.

    Jadno i zarozano, nemaju više ni stida ni srama, vlast, pohlepa, bolesna sujeta i novac su im sve, pogubili su sve veze i sa moralom i etikom ili ih nikada nisu ni imali. Takvi likovi da te leče i glavu ti spašavaju. Lazić se u grobu prevrće.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: