Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 27. 10. 2015.

| Društvo

Prazna gradska kasa odložila izgradnju parka za pse

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-naslovnapas.jpg
Psi zasada samo na povocu; foto: Gradski projekat za izgradnju parka za pse

Iako je izgradnja parka za pse u niškom parku Čair trebalo da počne maja, radovi još nisu počeli zato što, kako kaže većnik Jovan Stojković, Grad nije imao para. Većnik ipak uverava da će izgradnja početi ovih dana. 

Prema njegovim rečima, Grad Niš je odradio idejni i glavni projekat, ali kako nisu imali para da realizuju radove, sve je, kaže, prebačeno na Gradsku opštinu Medijana, koja je imala sredstva. Zato je i nakon prvobitnih najava za maj, rok za početak radova pomeren za jun da bi sada opet bio probijen. 

Gradska opština Medijana je sprovela tender, odabrana je firma koja će izvoditi radove, u toku je sređivanje dokumentacije i narednih dana bi trebalo da se krene sa uređivanjem ovog dela čairskog parka. Rok za završetak radova je 60 dana, a vrednost radova je 3,5 miliona bez PDV-a - kaže većnik.

Park bi, objašnjava, trebalo da bude površine 4.700 metara kvadratnih, a trebalo bi da tu budu postavljene klupe za sedenje, igračke i penjalice za pse, korpe za otpatke i pseći izmet, kao i česme sa pijaćom vodom. 

Podsetimo, u ovom ograđenom prostoru vlasnici bi mogli da vode u šetnju i trčanje svoje ljubimce bez povoca 24 sata dnevno, a van granica ovog parka i dalje će biti na snazi odluka Grada da svi psi moraju da se izvode na povocu, a da opasni psi moraju da imaju i korpu. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tanja

    11:46 // 29. 10. 2015.

    Iskreno da vam kažem svi koji imaju pse su unapred znali da od toga nema ništa i da je gradska kasa odavno prazna. Sve najave su date samo da izgleda da se nešto u gradu radi a u stvari se ne radi ništa osim što glavešine troše pare na sebe i svoja putovanja!

  • arandjjel

    10:55 // 28. 10. 2015.

    vec ste se opravdali

  • Violeta Djordjević

    22:50 // 27. 10. 2015.

    Ljubitelji životinja nisu kučkari!!!!Park nije za kučkare već za životnje,a ko ne voli životinje ne voli ni ljude!!!!! A u ovom gradu toliko toga ne funkcioniše :-(

    • misko

      09:05 // 28. 10. 2015.

      Već su dali pare za projekat, ko zna koliko! A sada za izvodjenje radova 30.000 evra! Pa te klupe i mobilijar od zlato li su? A rok izgradnje, pa tako nešto mora da se meri danima a ne mesecima, ej bre, ograda i mobilijar, ne pravi se zgrada ili autoput!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: