Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 30. 4. 2022.

| Društvo

Praznična dežurstva na jugu tokom prvomajskih praznika

Autor:T. Todorović, M. Dejanović i LJ. MitićIzvor:Južne vesti
dom zdravlja niš
Dežura se u svim gradovima na jugu Srbije; foto: T. R.

Neradni dani za vreme Praznika rada ove godine su 1, 2. i 3. maj, pa će u tim danima na jugu dežurati zdravstvene stanice, kovid ambulante, apoteke i vakcinalni punktovi.

Dežurna za pacijente koji sumnjaju na kovid u Nišu biće ambulanta "Duvanište" u Ulici Majakovskog bb. od 7 do 20 sati, dok će Pedijatrijska kovid ambulanta koja se nalazi u centralnom objektu Doma zdravlja Niš, u Ulici Vojvode Tankosića 15, ulaz br. 2, radiće od 7 do 20 sati.

Centralni objekat niškog Doma zdravlja pružaće usluge pacijentima koji nemaju simptome kovid infekcije u periodu od 7 do 20 sati, dok će građani koji žele da se vakcinišu tokom praznika moći to da učine u glavnom objektu Doma zdravlja od 9 do 16 sati.

24-časovno dežurstvo je organizovano i u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku, a u Nišu će raditi i Služba za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje, a timovi lekar - sestra biće dostupni u periodu od 7.30 do 14.30.

Služba polivalentne patronaže na terenu će raditi od 7 do 14 sati, dok će telefonsko savetovalšte građanima biti dostupno od 7 do 20 sati.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu dežuraće u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u preiodu od 7 do 20 sati i od 20 do 7 sati - navode iz niškog DZ.

Ostala dežurstva dostupna su na zvaničnom sajtu Doma zdravlja.

Apoteka "Ćele Kula" biće dežurna 24 sata sva tri dana, dok će u istom periodu apoteka "Duvanište" raditi od 8 do 16 sati.

Pored njih, 2. i 3. maja od 8 do 16 sati radiće apoteke "Čegar", "Arinka" i "Dr Milenko Hažić" u Svrljigu, dok će apoteka u "Doljevac" raditi od 7 do 15 sati. Apoteka "Durlan Plus" radiće od 8 do 20 sati.

3. maja radiće i apoteka "Merošina" u Merošini od 7 do 15 sati, dok će ogranak apoteke "Zdravlje" u Ražnju raditi od 8 do 16 sati.


Dežurstva u zdravstvenim ustanovama u Vranju

Od 8 do 18 sati u Domu zdravlja Vranje dežuraće službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, za zdravstvenu zaštitu radnika, zdravstvenu zaštitu dece školskog uzrasta, za zdravstvenu zaštitu predškolske dece i za kućno lečenje i negu, kao i stomatološka služba.

Služba hitne pomoći radiće 24 sata dnevno, a radno vreme laboratorije Doma zdravlja je od 8 do 14.

Kovid ambulanta u ATD radi za vreme praznika od 7 do 20, a kovid ambulante u dečijem i školskom dispanzeru rade od 8 do 18 sati - navode na sajtu.

Danonoćno će dežurati i Opšta bolnica, dok će vakcinalni punkt raditi 2. i 3. maja od 8 do 14 sati.


Praznična dežurstva u Prokuplju

Tokom prvomajskog praznika, Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja i Bolnica u ovom gradu radiće po sistemu prazničnih dežurstava.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, dežurače služba Pedijatrije u vremenu od 7 do 19 sati, a za odrasle će dežurati Opšta medicina u istom periodu.

Kovid ambulanta Doma zdravlja radiće od 7 do 17 sati, a testiranja će se raditi svakog dana osim za 1. maj u nedelju Opšte medicine 7 do 19 sati.

Hitna služba ove ustanove raditi uobičajno, 24 časa svakog dana u nedelji.

Apoteka Prokuplje će tokom predstojećeg praznika raditi kao i svakog dana, Gradska apoteka će dežurati od 7 do 20 sati, dok će apoteke u Blacu, Kuršumliji i Žitorađi raditi u jednoj smeni.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju tokom praznika biće organizovan rad u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Parking servis u Prokuplju neće raditi za 1. maj, kao i neradnim danima koji važe za državne institucije, odnosno u ponedeljak i utorak.


U Leskovcu dežurstva ista kao i za Uskrs

Leskovčani će na pregled moći da odu u zdravstvenu ambulantu 4 u Ulici Svetozara Markovića, gde će služba Opšte medicine dežurati od 7 do 20 sati. Non-stop pacijente će primati i Dečiji dispanzer, dok će Služba kućnog lečenja raditi od 7 do 19 sati.

Hitna pomoć dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Stomatološko odeljenje u glavnoj zgradi Doma zdravlja radiće svakog dana od 7 do 20 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulante u Predejanu i Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ambulanta Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.

Kovid ambulanta u zdravstvenoj ambulanti broj 3 u Ulici Branislava Nušića 17, radiće svakog dana od 7 do 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: