Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 22. 12. 2010.

| Društvo

Praznični izgled Niša

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Ovako u ponoć izgleda Obrenovićeva ulica u centru Niša samo nedelju dana pred doček Nove godine.

Neugledne tezge ispod neuključenih uličnih svetiljki, sa kojih se pri jačem vetru vijore najloni, plastične pivske flaše svud po ulici, kartonske kutije i plastične kese na sve strane, to je slika bivše Pobedine, glavne pešačke zone u centru grada.

U gradskoj opštini Medijana kažu da su dozvole izdate za postavljanje 40 tezgi, a da njihovi inspektori trenutno rade u dve smene, od 9 do 20 sati svakog dana.

- Ove godine dozvole smo izdali isključivo za prodaju novogodišnjih čestitki i ukrasa, upravo da bi smo izbegli vašar u centru, a naši inspektori su na tereno po ceo dan. Eto, prošle godine smo dozvole izdali tek od 24. decembra pa je u jednim novinama izašao tekst "Niš prazan pred praznike", u kome smo kritikovani što je Obrenovićeva prazna. Zatražići od inspektora stožiju kontrolu - kaže Novica Simić, načelnik opštinske uprave.

Ulična prodaja jedan je od gorućih problema u Nišu. Svakodnevno se u najstrožem centru, u Obrenovićevoj, na Trgu Kralja Milana, ispred zgrade gradonačelnika, pa dalje preko Tvrđavskog mosta sve to glavne autobuske stanice mogu videti na stotine prodavaca koji prodaju sve. U zavisnosti od godišnjeg doba ili predstojećeg praznika, na ulici se mogu kućne papuče, čarape, donji veš, pa ne tako retko i kućni ljubimci.

Nažalost, ovaj problem postoji i u ostalim delovima grada, a naročito je izražen ispred Durlanske pijace i nekadašnjeg Impexa, a u danima vikenda od ulaza u Tvrđavu do Jagodin Male.

Do sada je, prema rečima nadležnih u komunalnim inspekcijama bio problem što inspektori nemaju prava da legitimišu prekršioce, kada vide policajca prodavci se razbeže, ali već za pola sata ponovo su na terenu.

Situacija bi mogla da se popravi već od danas jer je počela sa radom služba Komunalne policije, koja ima znatno veća ovlašćenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mimi

    14:58 // 14. 1. 2011.

    nekada je pobedina ulica bila divno ukrasena svetiljkama a danas najlonima i flasama.jeste nemastina,ali to nije opravdanje za ovakav izgled grada.grozno...

  • joca jocic

    16:58 // 28. 12. 2010.

    Pa da primetim i da kazem iskreno,i pre postavljanja tezgi po Obrenovicevoj je bio haos od necistoce,doduse ne bas u ovolikoj meri ali nas grad Nis je jedan od najprljavijih gradova u Srbiji.Najbitnije je da su plate po komunalnim ustanovama naSEGA GRADA ONAKO LEPE KAO NOVOGODISNJE JELKE

  • Luka Laban

    22:09 // 23. 12. 2010.

    BANGLADES !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: