Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 1. 5. 2018.

| Društvo

Praznik rada tradicionalno izmamio Nišlije u prirodu [foto]

Autor:S. R.Izvor:Južne vesti
kamenicki-naslovna-foto-M.-T
Kamenički vis 1. maja; foto: M. T.

Izletišta u okolini Niša prepuna su ljudi, automobila, šatora, kao i neizbežnih skara, a sve u skladu sa tradicionalnim obeležavanjem 1. maja - Praznika rada.

kamenicki-sport-foto-M.-T Mesi na golu; foto: M. T.Da su lepo vreme i neradni dan građani odlučili da provedu u prirodi pokazuje već prepun parking na Kameničkom visu i puno automobila kraj puta.

Neizbežna je dečija graja i miris roštilja, a čini se da su najveseliji oni koji su na ovom brdu kraj Niša u šatorima proveli noć i dočekali pravi Prvomajski uranak.

Slična je situacija i na Bubnju, gde je gužva nešto manja, ali je evidentno da su mnogi odlučili da dan u prirodi ispune i sportskim aktivnostima, pa zato sve pršti od malog fudbala, odbojke, badmintona…

bubanj2-foto-M.-T. Odbojka kod "tri pesnice"; foto: M. T.Stariji pripremaju ručak, a kod većine su to tradicionalni specijaliteti sa skare. Kako sami kažu, ovo je prilika da se slobodno vreme iskoristi za druženje sa prijateljima.

Mnoge Nišlije odlučile su da 1. maj provedu u nekoj od brojnih kafana, a tako je bilo i u kafani na Viniku, gde su ugostitelji Balkana spremali "zalogaj juga".

Podsetimo, obeležavanje 1. maja kao Praznika rada u svetu zvanicno je počelo 1890. godine, a u Srbiji je prvi put protestnim skupovima ovaj dan obeležen 1893. u Beogradu.

kamenicki2-foto-M.-T Svi na sport; foto: M. T.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad 2008

    23:31 // 2. 5. 2018.

    Nekorektna euforija izveštača. Koliko nejasnoča!

  • Milan

    13:35 // 2. 5. 2018.

    Pre neki dan čitam koliko je ljudi pobijeno na Bubnju, stvarno divno mesto za igranje odbojke,mogli ste da svratite i na Novo groblje na jednu u dva seta.

  • Natali

    11:33 // 2. 5. 2018.

    U prirodu se može ići preko cele godine i uživati u njenim lepotama.1.maj je tradicionalno praznik uništavanja prirode!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: