Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 14. 2. 2023.

| Društvo

Praznično radno vreme povodom Dana državnosti i na jugu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
dom zdravlja niš
Praznično radno vreme u Domu zdravlja u NIšu; foto: Lj. J.

Zbog obeleležavanja Dana državnosti sreda i četvrtak, 15. i 16. februar, su neradni dani u Srbiji, pa su ta dva dana organizovana dežurstva u domovima zdravlja i apotekama, a besplatan parking očekuju Nišlije, Prokupčane, Vranjance, Leskovčane i stanovnike drugih gradova na jugu.

Tokom predstojećeg praznika Dom zdravlja u Nišu i infuzioni punkt u Zdravstvenoj stanici “Čair” pružaće usluge pacijentima, koji nemaju simptome kovida u periodu od 7 do 20 sati, a takođe će i Pedijatrija raditi u istom periodu.

Laboratorijska dijagnostika u niškom Domu zdravlja radiće od 7 do 14 sati, dok će timovi lekar-sestra Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palivalentno zbrinjavanje biti dostupni od 7:30 do 14:30, dok će medicinski tehničari biti na terenu od 7 do 20 sati.

Kovid ambulanta “Duvanište” i pedijatrijska kovid ambulatna u Domu zdravlja radiće, takođe, od 7 do 20 sati. Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu dežuraće tokom čitavih dana praznika i biće organizovana u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.


Dežurne apoteke u Nišu i okolini

Apoteka “Ćele Kula” u Nišu tokom prazničnih dana povodom Dana državnosti radiće 24 sata, apoteka “Čegar” radiće od 8 do 15 sati, “Durlan plus” od 7:30 do 20 sati, “Duvanište” od 8 do 20, “Mediana” od 8 do 15 sati.

U Aleksincu apoteka “Arinka” radiće od 8 do 14 sati, u Doljevcu "Doljevac" i "Dr Milenko Hadžić" u Svrljigu od 8 do 15 sati, dok će u "Zdravlje" u Ražnju raditi od 8:30 do 14:30.


Skraćeno radno vreme u Vranju

vranje centar Radno vreme institucija u Vranju tokom praznika; foto: M. D. Za vreme praznika 15. i 16. februara Dom zdravlja u Vranju radiće dežurne službe za zaštitu odrasli, radnika, dece školskog i predškolskog uzrasta, kućnog lečenja i stomatološka služba raditi od 8 do 18 sati, dok će Hitna pomoć raditi tokom celog dana, kao i Opšta bolnica.

Kovid ambulanta u ATD-u radiće od 7 do 20, dok će u ambulatna u dečijem i školskom dispanzeru raditi od 8 do 18 sati.


Praznično i u Leskovcu

Grad Leskovac Leskovac i okolina za vreme praznika;foto: M. M. Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih pri Zdravstvenoj ambulanti u Leskovcu radiće od 7 do 20 sati, dok će ambulante u Brestovcu, Manojlovcu, Pečenjevcu i Guberevcu, Grdelici, Predajanu, Velikoj Grabovnici i Vučju biti dostupne u periodu od 7 do 14 sati.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece u prostorijama Dečijeg dispanzera radiće tokom čitavih dana praznika, kao i Služba hitne pomoći, dok će kućno lečenje biti moguće u periodu od 7 do 19 sati, a stomatološka služba radiće od 7 do 20 sati.

Kovid ambulanta, samo za febrilna stanja, u Zdravstvenoj ambulatni u Leskovcu radiće od 7 do 17 sati, dok će kovid ambulanta za decu raditi od 7 do 20 sati.


Radno vreme u Pirotskom okrugu

Pirot grad Skraćeno radno vreme i u Pirotskom okrugu; foto: A. Kostić Dežurna ambulanta u Pirotu, tokom praznika, biće “Pazar” koja će raditi od 7 do 19 sati, a isto radno imaće i Služa za zaštitu predškolske i školske dece.

Pošta u Bubušnici, Dimitrovgradu i Beloj Palanci neće raditi 15. i 16. februara, dok će glavna pošta u Pirotu raditi od 8 do 15 sati. Granični prelaz Gradina će raditi od 7:30 do 18:30.


Dežurstva i u Prokuplju

Prokuplje centar Praznično i u Prokuplju; Foto: Lj. M. Tokom predstojećeg praznika, Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja i Bolnica u Prokuplju radiće po sistemu prazničnih dežurstava. U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, dežuraće služba Opšte medicine od 7 do 19 sati. Pedijatrija će raditi svakog dana tokom praznika od 7 do 19, dok će kao i svakog dana u godini Hitna služba ove ustanove raditi uobičajno, 24 sata.

Za vreme praznika Gradska apoteka će u Prokuplju, Blacu i Kuršumliji raditi od 7 do 20 sati. U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Parking će u svim gradovima juga Srbije 15. i 16. februara biti besplatan, dok će na snazi biti nedeljeni red vožnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Staro kuče

    06:21 // 15. 2. 2023.

    Kada će da počne kažnjavanje privatnika koji teraju radnike da rade sve praznike i svaku subotu? Naravno, ne daju ni dinar za prekovremeno

    • tigrovac

      11:19 // 15. 2. 2023.

      U tigar tyres se radi i na drzavni praznik,tako pise i u kolektivnom ugovoru koji je potpisao samostalni sindikat.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: