Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 19. 10. 2015.

| Društvo

Pre "pauka" upozorenje "Parking servisa" na šoferšajbnama

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
Untitled.jpg
Obaveštenje na šoferšajbnama; foto: V. N.

Nakon što su Nišlije mesecima negodovale jer im “pauk” bez upozorenja odnosi automobile koje godinama parkiraju oko zgrada, “Parking servis” je odskora počeo na haube da kači upozorenja vozačima da parkiraju automobil propisno ili će biti uklonjen.

U obaveštenjima koja već desetak dana dobijaju pojedini vozači preko svojih šoferšajbni stoji da je vozilo parkirano u suprotnosti sa saobraćajnom signalizacijom zbog čega postoji rizik da bude uklonjeno.

Molimo Vas da svoje vozilo ubuduće parkirate u skladu sa postojećom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom na obeleženim parking mestima - dodaje se u obaveštenju.

Jedan Nišlija koga je pre nekoliko dana “sačekalo” ovo obaveštenje kaže da je revoltiran što mora da uklanja automobil sa mesta pored svoje zgrade na kome ga parkira godinama, ali da je bolje što je upozoren.

I ovo je dosta od njih. Tako da je bolje negde da se preparkiram nego da dam sto evra da pokupim auto sa depoa. Ipak, umesto ovoga, bolje bi bilo da izdejstvuju da dobijemo više parking prostora u gradu. Da imamo obeležena mesta, ne bismo ni morali da se parkiramo na trotoaru - kaže on.


"Parking servis": Ovo je korektan potez s naše strane

490x370-naslovna "Pauk" u akciji; foto: M. MIgor Vojinović iz “Parking servisa” kaže da su sa podelom obaveštenja počeli najpre u Ulici Hajduk Veljka, ali su krenuli da dele i na ostalim mestima gde vozači, kako navodi, parkiraju automobile na zelenim površinama i trotoarima, iako u blizini postoje obeležena parking-mesta.

Ideja je bila da te vozače upozorimo da se parkiraju nepropisno. Do sada smo podelili oko 500-600 obaveštenja i najverovatnije ćemo i nastaviti sa tim jer je bolje da ljudi sklone kola nego da to pauk uradi, jeftinije je. Mislim da je sa naše strane ovo korektan potez, a da smo malo uređenija zemlja ovo ne bi ni bilo potrebno - kaže Vojinović.

On objašnjava da neće uvek obaveštavati vozače da se preparkiraju pre nego što dođe “pauk”, jer on dolazi kako po nalogu saobraćajne policije, tako i po pozivu građana.

Upozoravaće se, kaže, pre svega oni vozači koji “zloupotrebljavaju zelene površine i trotoare, a evidentno postoji parking-mesto na kome mogu da ostave svoje vozilo u skladu s propisima”.


"Kupite parking-kartu"

Vojinović napominje da možda ima Nišlija koji ne znaju da imaju na raspolaganju i mogućnost da kupe stanarsku kartu, ukoliko žive u zoniranim područjima, tako da su na ovaj način obavešteni i o tome.

Ukoliko stanujete u ulicama koje se nalaze u režimu naplate parkiranja možete da koristite mesečnu povlašćenu zoniranu stanarsku parking kartu po ceni od 508 dinara za crvenu, odnosno 395 dinara za zelenu zonu - navodi se u obaveštenju.

Podsetimo, maja su tri “pauka” očistila Ulicu Pariske komune u kojoj se stanari parkiraju i decenijama u nedostatku obeleženih parking mesta, a juna se isti slučaj desio na Bulevaru Nemanjića.

Ovakva praksa “Parking servisa” traje nekoliko meseci, a Nišlije se, između ostalog, žale i zbog toga što ih nadležni prethodno nisu upozorio da nameravaju da “čiste” ova mesta na kojima oni godinama ostavljaju svoje automobile. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Toza Mancic

    13:54 // 23. 10. 2015.

    Da li ste primetili,da parking servis ima pik ,na stara i jadna vozila,koja odrazavaju drustveni status vlasnika kola.Mercedese,BMW-e,Audie i dr.najnovije generacije,ne pipaju,zbog velike vrednosti kola.

  • Profa

    13:34 // 21. 10. 2015.

    Svako ko je ikad parkirao kod Lutkarskog pozorista pre i posle sredjivanja trotoara i parking mesta, zna kako je bilo. Koja je to muka sada naci parking mesto. Previse vozila, premalo mesta, pa ko se kako snadje.

  • Petra Ilic

    07:31 // 20. 10. 2015.

    Ne kaže se šoferšajbna(pogo tovo ne spojeno) već vetrobransko staklo. Što se tiče pauka, mislim da je ponašanje te službe oduvek podsećalo na drumsko razbojništvo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: