Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 19. 5. 2021.

Pred sudom 3 različita veštačenja o brzini automobila u nesreći u Duvaništu

Suđenje vozaču iz nesreće na niškom Bulevaru Medijana foto N.M. Suđenje nastavljeno, a ni danas nisu saopšteni rezultati veštačenja; foto: N.M.

Najavljeni rezultati veštačenja o zrelosti i uračunljivosti vozača “audija”, koji je na Bulevaru Medijana autom izleteo na trotoar i usmrtio dečaka od 12 i muškarca od 45 godina, nisu se čuli danas u nastavku sudskog procesa. O njima će biti reči na sledećem ročištu, na koje su pozvana 3 člana komisije koji su učestvovala u veštačenju, a tada bi sud mogao da odluči da li će o brzini “audija” pre i u trenutku nesreće veštačiti komisija kompjuterskom simulacijom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Ко су сувозачи а сада саучесници у овој шаради?

    16:00 // 19. 5. 2021.

    Расправа о зрелости возача?Зар то није расправљено добијањем дозволе?Колико се незрелих воза овог тренутка?Прописана брзина у граду је 50 километара на час,а негде и мања.Дакле,чак и да је ишао "само" 108 км/ч овај је за трајно одузимање дозволе,робију или доживотни боравак у прелепом комплексу на старом путу ка Алексинцу, уз адекватно лечење.

  • Otpor

    15:21 // 19. 5. 2021.

    Procice kao i Zeljkov sin nazalost...Nema pravde u Srbiju... Za nas decu je slogan, svi sto su glasali za njih su krivi za ovo!

  • Vesna

    16:23 // 19. 5. 2021.

    Za svakog ko sedne pijan da vozi, pod uticajem droga i vozi preko dozvoljene brzine da se oduzme dozvola dozivotno i nikad vise nema mogućnosti da sedne u auto. Jedino tako ćemo sprečiti ovakva ubistva po putevima gde nam ginu deca. Kad je znao tolikom brzinom da vozi, vrlo je bio svestan sta radi. Da se ja pitam doživotna kazna zatvora.

  • Pera Laza Mika

    17:11 // 19. 5. 2021.

    Na kraju će pešaci ispasti krivi sto su išli pešačkom stazom i nisu obratili pažnju i na vreme se sklonili od automobila koji je lsao ka njima. Mangupska posla.

  • Aca

    15:51 // 19. 5. 2021.

    Ma kakav kompjuter gurni to u zatvor 10 godina

  • lekarski izveštaj, koji je osnov za dobijanje vozačke, bi da pobiju!?

    16:43 // 19. 5. 2021.

    "da li je 19-godišnji vozač “audija” N. S. uračunljiv i zreo za svoj uzrast."
    Ako se dokaže da je vozač audija nezreo za svoj uzrast i da je neuračunljiv, onda su u problemu lekari koji su mu omogućili da dobije dozvolu...

    • Robin Hud

      10:58 // 20. 5. 2021.

      Ako je vec upoznat sa slucajem prvorodjeni, kada je izjavio da njegov otac nije neki baja, svakakav ishod mozemo ocekivati.

  • nije zreo da ga osude

    16:52 // 19. 5. 2021.

    a zreo je da vozi skupo i jako vozilo koje nije za vozace bez dovoljno iskustva i sad advokati za novac gledaju da fa oslobode a pobio 2 coveka sramta

    • milutin

      09:31 // 20. 5. 2021.

      Jedemo iz početka.
      Pitanje da li je zreo da upravlja vozilom,pa ljudi nemojte da lupate budalaštine.
      Da bi dobio dozvolu morao je da ima lekarsko uver

  • može li javnost da zahteva da poreski inspektori rade svoj posao

    16:47 // 19. 5. 2021.

    pa da urade unakrsnu kontrolu imovine i prihoda stručnog savetnika saobraćajne struke Milana Božovića, da saznamo kako je došao do pomenutih 108km/h?

  • Mail 2

    17:24 // 19. 5. 2021.

    Treba sudske vestake birati na odredjeno vreme, sa pravom reizbora - ponovog odabira, kako god (ali prvo provera dosadasnjeg rada). Sudski vestaci kroje sudsku presudu. Zbog toga je to vazno!!! Posle nam krive sudije (ne kazem da i tu nema kukolja) zbog presude i svi napadaju sudiju a vestaci broje pare sa advokatima.

  • Dragan,Niš

    19:48 // 19. 5. 2021.

    Oće to da audi ide brzinom od 108 km posle tri prepreke koje preleti ,ali samo ako je pre toga išao 150km.A veštak je mogao da konstatuje da je brzina bila i O km pošto je stajalo u momentu veštačenja.Sve u svemu smejurija u društvu kompletna,jer se sve relativizuje i servira prema potrebama onih koji to mogu da plate,utiču na to sa pozicije vlasti ili veza i vezica!!

    • ja

      00:43 // 20. 5. 2021.

      posle tri prepreke (video tragove) iso jos 50 metara , posle obrisao pesake . dete preletelo ogradu visoku 2 metra.

    • B.Petrović, zaplanjski anal/iritičar

      08:15 // 20. 5. 2021.

      Srpsko pravosuđe, i ne samo pravosuđe nego i sve ostale DELATNOSTI DRUŠTVENOG I DRŽAVNOG orrganizovanja su SAMO ogledalo MENTALITETA I KULTURE.
      Tako, da ništa danas u društvu ne začuđuje jer je ovaj narod evo već deceniju sa predsednikom koji je u narodu probudio i predano neguje sujetu i zlobu, moralno posrnuo kao retko kada u svojoj dugoj istoriji.

  • Mail

    17:20 // 19. 5. 2021.

    Sramota je sto su sudski vestaci korumpirani!!! Za pare, pisu sve sto im se nalozi!!! Drzava Srbija, ako zeli bolje sudstvo mora da vidi ko im vestaci. I vestaci bi trebali da odgovaraju za "lazna vestacenja" jer su u obavezi da iznose dokaze na osnovu "strucnog misljenja", a ne kako im ko da pare. Neki krenu da rade kako treba i onda negde skrenu sa puta.

  • Baca

    20:49 // 19. 5. 2021.

    Mladi vozac je sigurno bio uracunljiv i zreo cim su mu roditelji dali skup sportski auto da vozi.
    Jasna stvar, hteo je da se brzim autom pokaze pred drugima i nagazio pedalu "do daske", sa predumisljajem
    Ako se dobro secam,telo ubijenog decaka je auto udarcem prebacio preko visoke ograde vodovoda.Onda mora da je brzina auta na ulici bila bas velika, kada je auto presao preko ivicnjaka i trotoar

  • Milos

    18:23 // 19. 5. 2021.

    Dok neki od vestaka zbog laznog vestacenja ne ode na robiju, nece biti pravde u ovakvim i slicnim slucajevima!

    • Dragan

      13:42 // 20. 5. 2021.

      Nije stvar u tome da samo jedan veštak uzme pare. Za svaku glupost minimum tri veštaka pa i onda veštače za onog ko im da više para. Nemaju sankcije.

  • B.Petrović, zaplanjski anal/iritičar

    18:31 // 19. 5. 2021.

    Srbi,
    Odavno je poznato da je za vas istina nedostižna, da se svemu što je normalno I istinito rugate.Sa Vučićem STE takav stil života usavršili do perfekcije jer SADA imate predsednika koji misli kao 70 % stanovnika ove jadne zemlje.
    Pozovite Japance ili Nemce da vam odrede stvarnu brzinu jer vi JOŠ NISTE ne Tom mentalnom stupnju da to sami samostalno uradite.

  • Bruno

    19:33 // 19. 5. 2021.

    Ma automobili nije uopšte na kraju išao, znači brzina 0km/h.

  • Naissus

    18:13 // 19. 5. 2021.

    Suva trava usporava. Mokra trava ubrzava. Toliko o objektivnosti vestacenja brzine

  • Како Беше

    22:16 // 19. 5. 2021.

    Како оно беше - убицу је полиција затекла на место несреће или је побегао па се појавио тек ујутру.Док није изветрило - ма шта год било.........

  • Dušan

    09:21 // 20. 5. 2021.

    Ne znam, pa pitam: Da li se tim veštacima daju licence, ko ih postavlja. Na kraju krajeva, za prikrivanje zločina ide se u zatvor. Zašto je jedan sloj građana zaštićen poput medveda a baka koja prodaje ceveće, nije. Taj veštak ne bi smelo više da se bavi tim poslom, neka čuva ovce , traže se čobani. Tako i žena u Aleksincu, sakrila snimke s kamera a mladić, sportista, fin, ubijen. Dokle!

  • MilosNis

    03:24 // 20. 5. 2021.

    Ne vidim sta ima da se vestaci?
    Svi su saglasni da je prekoracena brzina za najmanje 50% veca od dozvoljene, da je pobegao sa lica mesta, da je usmrtio dva zivota od toga jedno dete.
    Ne vidim razlog za vestacenja i razvlacenje sudjenja. Odrediti najvecu mogucu kaznu, osuditi i na robiju. Sve je jasno!!!

  • rema

    11:03 // 20. 5. 2021.

    Para vrti gde burgija nece.... Izgleda da su vanzemaljci napali auto ..zaglavio se gas. Vidim ja da nema pravde .. Nije mi jasno zasto ociti ubica ne prizna ,gde ce mu dusa, prizna i pokaje se ovako ga ceo zivot proganja smrt. Nek zamisli da je stradao njegov brat onda bi vestak reko da je auto iso200 . on zna koliko je vozio zna i neka ga to prati ... Ako neko zna a ne kaze dupla kazna prosto.

  • Vesna

    23:56 // 21. 5. 2021.

    Sramota i za veštaka i za sudiju, ali u Nišu je opšte poznato da na sudije može da se vrši pritisak i upravlja sudjenjem.
    Treba suditi pošteno, strašno je za dva života koja su prekinuta zbog bahatosti jednog dečaka. Žao mi je i njega, ali tu su krivi njegovi roditelji.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: