Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 18. 1. 2024.

| Društvo

"Predator kruži gradom i lovi 6.300 automobila godišnje" - niški gerilci postavili maketu pauka u centru grada

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Urbana gerila - Pauk 1
"Najopasniji u periodu od 7 do 21 sat"; foto: Urbana gerila Niš

Satirično ukazujući na problem nedostatka parking mesta u Nišu i na “pauk” službu Parking servisa koja godišnje odnese više od 6.000 automobila, članovi Urbane gerile postavili su figuru pauka ispred zgrade Poštanske štedionice u centru, kao i tablu sa upozorenjem da vrsta pauka Aranea Vehiculum Predator obitava gradom, lovi automobile i ostavlja ih u svoje prirodno stanište kod Kvantaške pijace.

Ispod table za zabranjeno parkiranje, gerilci su okačili svoju i upozorili vozače da pauk vreba i to vrlo često dnevne ulove pribavlja baš kod Poštanske štedionice.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, on se i danas nakon lova sa ovog mesta preselio na drugu poziciju u gradu i pritajio - navode iz Urbane gerile.

Urbana gerila - Pauk 2 "Pet primeraka obitava gradom"; foto: Urbana gerila NišNa tabli dalje navode ko je on - Aranea Vehiculum Predator, vrsta koja pripada porodici zglavkara (Arthropod).

To je, dodaju, najpoznatija vrsta pauka u javnosti i najzastupljenija na društvenim mrežama, a istovremeno i najbrojnija u urbanim sredinama, pa u Nišu godišnje odnese oko 6.300 automobila.

U Nišu obitava pet primeraka te vrste i oni automobile ostavljaju ih lokaciji Kvantaške pijace (Quanta forum), gde im se nalazi prirodno stanište. Najaktivniji su i najopasniji u toku dana u periodu od 7 do 21 sat, kada i treba izbegavati parkiranje automobila na toj lokaciji - pišu gerilci.

Postavili su i maketu pauka, čije fotografije uveliko “kruže” na društvenim mrežama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milošms

    06:50 // 19. 1. 2024.

    Evo prođi Čalije a i na ostalim mestima je isto, deca kad idu iz škole idu ulicom, majke sa kolicima jer su na trotoaru auta, ostavljati auto tako, ugrožavati tuđi život je zločin, ja imam 2 auta parkiram u dvorištu, 70% njih imaju dvorište, ostali neka plaćaju porez dok se ne nađe trajno rešenje, garaža za svaki kraj.

  • Milošms

    06:41 // 19. 1. 2024.

    Kad bi svi parkirali u svoje dvorište umesto na ulici ispred kuće problema ne bi bilo, onaj ko nema dvorište nek plati godišnju kartu za parkiranje van svog poseda i od toga svaki kraj nek dobije parking garažu, ali da živimo u NORMALNOJ DRŽAVI.
    Evo ja ću da zasadim cveće pola na trotoaru, pola na ulici, nabacaću zemlju pa da vidim ko će da mi kaže da nije po zakonu, kad mogu auti, mogu i ja

  • Zokix

    23:12 // 18. 1. 2024.

    A ko su ti sto im smeta pauk ko su ti gerilci. To je ta svemocna banda koja parkira gde zavrne jer im se moze imaju lovu da plate kaznu. Treba da se udesetostruci kazna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: