Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 15. 1. 2021.

| Društvo

Predavanja, radionice i konkursi kao deo Zimske škole u Leskovcu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
centar za strucno usavrsavanje
Od 11. do 17. januara, foto: wikimedia - Oljical

Programe iz astronomije, biologije, psihologije i drugih zanimljivih naučnih oblasti moći će da prate zainteresovani u Leskovcu do 17. januara u okviru tradicionalne Zimske škole Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju. Osim predavanja, organizovana je i kreativna radionica o zimskoj dekoraciji, obuka za edukatore, ali i nagradni konkursi za učenike osnovnih i srednjih škola iz Srbije.

CSU Leskovac Ideja konkursa je da podstakne decu i mlade na kreativnost; foto: CSU Leskovac Konkurs “Komunikacija sa drugim svetovima-kakvu poruku treba poslati” raspisan je, kažu iz Centra, posle istoimenog predavanja, a ideja je da podstakne decu i mlade na kreativnost i otvoren um.

Do sada je nekoliko poruka poslato u daleki prostor kako bismo eventualnim dalekim civilizacijama obznanili da postojimo. U njima se objašnjava Sunčev sistem, planeta Zemlja, život na njoj i naravno ljudi. Poruke su pisane jezikom nauke, jer verujemo da su zakoni prirode isti u celom svemiru i da je to zajednički jezik za sve. Očekujemo da će poruke biti primljene i shvaćene - kaže astrofizičar, autor i voditelj predavanja Jovan Aleksić.

Drugi nagradni konkurs je u stvari nagradni zadatak koji će biti objavljen, a prvi tačan odgovor dobiće nagradu.

Aktivnosti Zimske škole Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju realizuju se preko Zoom aplikacije, a linkovi se mogu naći na društvenim profilima Centra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: