Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 12. 2. 2017.

| Društvo

Predavanje Vanje Bulića na Pravnom o uticaju devedesetih na novinarstvo

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
Vanja bulić u Nišu
O novinarstvu posle devedesetih; foto Wikimedia Commons

Kako su ratovi u regionu uticli na medije, kako je došlo do propadanja kulture informisanja devedestih i zašto je tada počela da se menja novinarska profesija i etika u Srbiji, ali i kako je “turbofolk” uticao na kulturu u društvu, samo su neke od teme o kojima će na Pravnom fakultetu u Nišu govoriti novinar i publicista Vanja Bulić.

Bulić će Nišlijama svedočiti o jednom tamnom periodu za srpsko novinarstvo, a njegovo predavanje na temu “Kultura informisanja u raljama devedesetih” oni koji žele moći će da poslušaju 21. februara od 18 sati, najavljuju organizatori "Prava Studentska Priča".

Vanja Bulić je rođen 1947. godine u Kumanovu, a od 1952. živi i radi u Beogradu. Čitav radni vek je proveo kao novinar u pisanim i elektronskim medijima. Za televiziju je uradio više od dve i po hiljade jednočasovnih emisija, a pisao je za gotovo sve prestižne listove nekadašnje Jugoslavije.

Radio je dokumentarne filmove Državni radnik i Crveni barjak Filipa Filipovića. Koscenarista je dugometražnog filma Lepa sela lepo gore i scenarista filma Drugo stanje.

Pisac je i pripovetki: Kako sam gajio blizance (1995), Istorija u krevetu (2012); ali i romana: Tunel - lepa sela lepo gore (2003), Simeonov pečat (2012), Dosije Bogorodica (2014). Priredio je dnevnik iz Haga Veselina Šljivančanina Branio sam istinu (2012).

Kroz njegovu kultnu emisiju Crni biseri, prošlo je bezbroj poznatih ličnosti iz sveta glume, estrade, politike, biznisa i drugih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    18:20 // 17. 2. 2017.

    Sigurno covek ima sta pametno da kaze, docicu naravno i na ovo predavanje i moram da pohvalim ove mlade ljude koji stalno organizuju ovakve tribine sa eminentnim strucnjacima...

  • Blackburn

    10:24 // 13. 2. 2017.

    @whiteburn-smatram da tebi trebaju predavanja Jovana Marica!Neka naslednik lorda odrzi predavanje u Ivangradu,mnogo ce mu se obradovati.Nema potrebe za salcicima,najescu ze pasulja...

  • lahor

    16:40 // 12. 2. 2017.

    Pametno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: