Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:17, 8. 7. 2022.

| Društvo

Predavanje "Zeleni krovovi, trenutni fenomen ili realna potreba" u Nišu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
eu info
Predavanje o zelenim krovovima; Foto: EU info kutak

O tome da li su zeleni krovovi trenutni trend ili alternativa za probleme urbane izgradnje i klimatskih promena, zainteresovani građani moći će da čuju 11. jula od 17 satu u EU info kutku u Nišu.

Kako navode organizatori, zeleni krov se sve češće prihvata kao element zelene infrastrukture sa potencijalom da poboljša otpornost gradova na uticaj klimatskih promena smanjenjem efekta toplotnih ostrva i kanalisanjem brzine i količine kišnog oticaja.

Zeleni krovovi omogućavaju čitav niz ekoloških, energetskih i socijalnih koristi za gradove i stanovnike gradskih područja. U Evropi zeleni krovovi su važan funkcionalni element u projektovanju energetski efikasnih zgrada. Mnoge evropske zemlje imaju definisane obavezujuće smernice i preporuke kao i regulatorne okvire za primenu zelenih krovova u građevinarstvu. Ovakvi okviri obezbeđuju poboljšanje kvaliteta života i zdravlja stanovnika gradova - navode organizatori.

Predavač će biti Miomir S. Vasov diplomirani inženjer arhitekture, vanredni profesor Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu i prodekan za naučno istraživači rad.

Predavanje "Zeleni krovovi, trenutni fenomen ili realna potreba“ održava se kao deo serije “zelenih” predavanja pod nazivom “Zeleni kutak znanja” koje EU info kutak Niš organizuje sa namerom da pokrene diskusiju o značajnim zelenim temama, klimatskim i ekološkim izazovima.

Prisustvo predavanju je besplatno, potrebno je da svi zainteresovani popune formular, najkasnije do 9. jula u 17 sati ili do popune kapaciteta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dalaj Salama

    10:47 // 8. 7. 2022.

    Dokle vise ta mantra o klimatskim promenama i ko se uopste prima na te fore? Zar trenutna situacija u vezi energetske krize ne deluje otreznjujuce na usijane glave. Puna su im usta pricama o ekologiji dok kupuju i prave zalihe ogreva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: