Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 13. 10. 2010.

| Društvo

Predejane dobija magistralu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

PREDEJANE – Jedna od najvećih mesnih zajednica leskovačke opštine, na samom izlasku iz Grdeličke klisure, sudeći po poslednjim informacijama iz lokalne samouprave, dobiće ipak magistralu, odnosno izlazak na autoput.

Kako smo javljali, odbornici Gradske skupštine, ali i gradski funkcioneri pre nekoliko meseci su zapretili su blokadom autoputa ukoliko se ne nađe rešenje za MZ Predejane, ali su odustali su radikalnih poteza, a kako saznajemo i u samom Predajanu sada se sa više optimizma gleda na moguće rešenje njihovog najvećeg problema – izlaska na magistralu, odnosno Koridor 10, koji prolazi kroz Grdeličku klisuru i mesto Predejane.

Zvaničnici leskovačke lokalne samouprave i narodni poslanici iz Leskovca upoznali su pre nekoliko dana ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića o posledicama koje bi mogle da uslede ukoliko bi trasa Koridora 10 ostala nepromanjena u odnosu na planirano.

Postojeće rešenje izazvalo bi raseljavanje stanovništva Predejana i okolnih sela, odnosno pražnjenje te teritorije i onemogućilo svaku razvojnu perspektivu ovoga kraja.

Ministar Dulić je ukazao na razumevanje za ovaj problem i u tom kontekstu, na osnovu zaključka koji je donet na današnjem sastanku, za utorak, 19. oktobar, u svom ministarstvu zakazao je sastanak sa svim relevantnim državnim institucijama na kome će prisustvovati i legitimni predstavnici leskovačke lokalne samouprave i narodni poslanici iz Leskovca.

Ukoliko taj predlog bude optimalan, uzevši u obzir celu administrativnu i plansku proceduru, nova trasa Korodora 10, u delu kroz Grdeličku klisuru, mogla bi da bude utvrđena do kraja ove godine – navodi se na kraju saopštenja iz kabineta leskovačkog gradonačalnika Slobodana Kocića.

Prema do sada dostupnim informacijama, CIP ima predlog mogućeg rešenja koje podrazumeva pristup Predejana i motela u ovom mestu (u kome radi veliki broj Predejančana) na autoput.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: