Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 26. 8. 2022.

Predistražni postupak protiv direktora "Nišvila" - za nadležne tema na Filmskim, za Blagojevića pritisak na tužilaštvo

Nišville - photo Zoran Ciric "Nišvil" završen, ali se još o njemu priča; Foto: Z. Ciric

Najavljena kao konferencija o 57. Filmskim susretima, pres u Gradskoj kući je, ipak, protekao u znaku Nišvila, kada su nadležni objavili da je protiv direktora tog festivala Ivana Blagojevića pokrenut predistražni postupak jer nije opravdao deo sredstava dobijenih iz budžeta. To i Više tužilaštvo potvrdilo Južnim vestima. Blagojević poručuje da gradonačelnica ovakvim izjavama vrši pritisak na tužilaštvo, "o jednom običnom postupku govori kao krivičnom delu i na taj način kriminalizuju festival".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Драган

    09:10 // 26. 8. 2022.

    Све уништише!!!

  • Imovina

    09:32 // 26. 8. 2022.

    Proveriti poreklo imovine i sve jasno

  • coa

    09:57 // 26. 8. 2022.

    Gospodine, krivi ste dok se ne dokaze suprotno!

    • W

      12:20 // 26. 8. 2022.

      Odnosno i pravilno,nevin je dok se ne dokaze krivica.

  • Boban

    10:23 // 26. 8. 2022.

    Ivan je pogrešio zbog toga što nije organizovao Beogradvil.

  • Niko bitan

    11:48 // 26. 8. 2022.

    Prosto neverovatno kako su uspeli da od dva brenda Nisa naprave cirkus, svi zajedno….

  • Dragoljub J.

    12:34 // 26. 8. 2022.

    Festival je potreban Gradu - činjenica. Zahvaljujući Festivalu i sam Grad se brendira (iako je na samom dnu turističke ponude). Činjenjica. Finansije Festivala godinama unazad su debelo kompromitovane, na žalost i to je činjenica, samo što se zarad "opšteg dobra" ćuti. Brend jeste zaštićen, ali u formi u kojoj F. postoji on je model privatno-javnog partnerstva i mora da bude transparentan 100%.

    • qgo

      16:05 // 26. 8. 2022.

      I ja sam za transprentnost. Kada je svirao Bili Kobam, dosao sam u tvrdjavu i pitao gde mogu da kupim kartu. Ljudi sa ulaza su rekli "Da kupis kartu? TI? Ne glupiraj se, ulazi!" Besplatno sam gledao i Becku simfoniju u Becu. Kada sam hteo da kupim karte za Betovenovu sedmu u Nisu, bile su rasprodate ali je neki lik rekao "Vi ulazite besplatno." Evo, ako treba mogu sada da
      platim, nije problem.

  • Dragan

    13:18 // 26. 8. 2022.

    Gradjani Nisa treba da podnesu krivicne prijave protiv svih vlasti koje su pljackale grad Nis u zadnjih 40 godina. Nezakonita seca stabala, nenamensko trosenje novca i gradski putevi u rupama, unistenje letine zbog nemanja protivgradnih raketa, neprskanje komaraca, grad zarastao u korov itd itd...A Nisvil je svetla tacka u odnosu na sve ostalo.

  • Pera

    14:53 // 26. 8. 2022.

    Pa ako je čist, neka pokaže račune i gde je dobijene pare potrošio. Zašto se diže prašina za stvari koje su normalne. Dao sam ti pare, dokaži mi računima u šta si ih potrošio. Kraj priče.

  • Vesli Padobranac

    15:18 // 26. 8. 2022.

    Da li su uklonjene iz tvrđave nakaradne, plave pvc cerade, ograde, stolice, šatori i pultovi za prodaju ulaznica...sto ostadoše posle Nišvila?

  • mint

    15:27 // 26. 8. 2022.

    ljudi, ako nam oteraju Nišvil moraće motka da radi. ne pozivam na nasilje, ali nešto mora da se uradi. ne razumem zašto ćutimo više?! šta će komentari na internetima da promene? koga se plašimo?

  • Milos

    17:03 // 26. 8. 2022.

    Kako je lepo spustio i odgovorio gradonacelnici xD Vidi se ko je cist, a ko hoce da ukrade jos malo... E pa greska je vrv sto niste dali kamatu nadleznima sto uopste pravite festival ili se niste pridruzili nekoj strani...

  • Retrovizor

    18:20 // 26. 8. 2022.

    Posto radim kao revizor znam da je Nisvil imao kontrolu jedne strane revizorske kuce i da im nisu nasli nista, al zato lokalni krimosi sve znaju bolje

  • Dzo

    18:38 // 26. 8. 2022.

    da svi koji misle da se onoliki stejdzevi mogu opremiti tehnikom sa gradskih 200 000e ne znaju da Exit kosta 6 miliona evra

  • Var tehnolog

    20:27 // 26. 8. 2022.

    Uspece da ga oteraju odavde ! Ivane, sa djavolom si tikve sadio,nazalost !

  • Prevedan

    22:01 // 26. 8. 2022.

    Festival je neophodan Nisu, ali takodje mislim da kontrola trosenja gradskih para mora da se izvrsi kako za Nisville, tako i za ostale.

  • Borac za KULTURU

    22:29 // 26. 8. 2022.

    Dragi sugradjani, mesanje pogresnih politicara u kulturne i vredne sadrzaje naseg grada ne smemo vise dopustiti. Kulturni sadrzaji su najznacajniji za nase mlade sugradjane i za sve nas. Zaista mi je zao da je u nasem gradu koji ima sjajne umetnike iz svih oblasti , ti umetnici moraju otici tamo gde ce biti uvazavani. To se odnosi i nas Nisville Jazz Festival. On pripada nama i necemo ga dati .

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: