Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:16, 6. 2. 2013.

| Društvo

Predloženi članovi Komisije za toleranciju

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Mile-Ilic-sps-nis.jpg
Mile Ilić

Skupština Grada Niša trebalo bi početkom naredne nedelje da izabere članove Komisije za dodelu nagrade "Car Konstantin".

Za predsednika Komisije, na inicijativu predsednika gradskog Parlamenta Mileta Ilića predložen je dr Dragoljub Đorđević profesor sociologije religije sa Mašinskog fakulteta, a za njegovog zamenika dr Igor Aleksić vanredni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu.

I ostali predloženi članovi imaju svoje zamene.

Tako se na spisku nalaze i glavni i odgovorni urednik Niške televizije Miroslav Ćosić, čija je zamena urednik Belami televizije Miroljub Jovanović poznatiji kao "Mika tambura", i dirigent Crkvenog hora "Branko" Sara Cincarević i njena "zamena" Zoran Filipović u ime Eparhije niške.

Među predloženim članovima su i istoričar Nebojša Ozimić, dok je poznata niška olimpijka Lidija Mihajlović njegova zamena.

Član NVO "Proaktiv" Zlatko Stojanović je predložen kao predstavnik civilnog društva, dok bi njegova zamena trebalo da bude Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Reč je o komisiji koja bi trebalo da odlučuje o novoustanovljenoj gradskoj Nagradi za toleranciju "Car Konstantin".

Opozicija negoduje

Član skupštinskog Odbora za imenovanja, funkcioner "Niške priče" Predrag Jelenković kritikovao je način na koji je Skupštini upućen predlog za članove Komisije.

- Ja podržavam formiranje ove komisije, pre svega zbog poštovanja prema predloženim kandidatima, ali se principijelno ne slažem sa procedurom - kaže Jelenković

Jelenković pojašnjava da je sporno to što je predlog Skupštini Mile Ilić uputio bez konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih partija i civilnog sektora.

- Kao što nas pozivaju da damo predloge za ostala imenovanja, pa i za školske odbore, trebalo je da nas obaveste i o ovome - kaže Jelenković.

Ilić je kratko prokomentarisao da konsultacije nije obavio da bi "izbegao politizaciju" priče.

- U skladu sa karakterom same nagrade i obećanja koje sam dao da se ta nagrada dodeli, predložio sam da tu komisiju čine istaknute ličnosti iz javnog, kulturnog, naučnog i civilnog sektora, a svako predlaganje od strane odborničkih grupa bi vodilo ka politizaciji nagrade, što smo hteli da izbegnemo - kaže Ilić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr.Pravdic

    10:26 // 16. 2. 2013.

    Ha,ha Mile je "demokratski" predlozio ceo sastav komisije(odboru je receno da je to gotova stvar)pa sada vi pogodite ko ce biti najtolerantniji politicar kad dodje vreme da bude biran.Ovaj lik nam prosipa demagogiju vec 23 godine,nalazi se pored svoje(Mirine i Slobine) objavljene biografije u svim monografijama koje je on naravno inicirao.

  • Перица Мали

    19:08 // 6. 2. 2013.

    Браво за комисију, вала једанпут да се одради нешто како треба. Без превелике компликације и политизације. Педо не претеруј, ти би да будеш запршка у свакој чорби. Па коме бре треба твоје мишљење, видиш да те и онај твој бивши партијски колега Срђан не третира ни за суву шљиву. Лично мислим да је комисија врло компентентна и само се надам да ће бити независна. Уосталом и сама награда се додељује за толеранцију, а која нам свима итекако недостаје. Да је госн Педа био мало увиђајнији могао је заједно са оним својим нишким причаторима да буде и кандидат за награду, па да власт покаже мало толеранције према опозицији, овако излетео се. То је политичко неискуство, да не кажем политичка неписменост.Политика која уме да дрибла са компромисима,толеранцијом и дипломатијом уме да потраје.

  • Samo kazem

    18:02 // 6. 2. 2013.

    Cudno da Adrijana Anastasov nije predlozena, posto nema komisije u kojoj ona nije. Ili je mozda i ona predlozena?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: