Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:56, 8. 6. 2017.

| Društvo

Predloženi novi direktori niških javnih preduzeća i ustanova

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
odbor za imenovanja
Predloženi novi direktori u Nišu; foto: JV/S. M.

Toplana, Gorica i Galerija dobiće novo rukovodstvo, a imena predloženih direktora obelodanjena su na sednici Odbora za imenovanja. Pored ovih javnih preduzeća i ustanova i Apoteka Niš dobija v. d. direktora, a predložen je nekadašnji prvi čovek ove ustanove, koji je u njoj zaposlio svoje i dete svog pomoćnika.

Umesto dosadašnjeg v. d. direktora Toplane Zorana Stojanovića, za novog vršioca dužnosti predložen je Predrag Milančić, nekadašnji direktor Objedinjene naplate.

Na čelo Gorice, na predlog SPS, trebalo bi da stupi Igor Novaković, inače zaposleni u ovom preduzeću, dok je nakon ostavke direktora niške Galerije Milića Petrovića, za tu funkciju predložena dosadašnja pomoćnica direktora Emilija Ćoćić Bilić.

Inače, na sednici Odbora za imenovanja predloženo je i da direktor Sportskog centra "Čair" Dragan Perić zadrži svoju funkciju.

Svi predlozi će se usvajati na gradskoj Skupštini zakazanoj za sutra.


U “Apoteku Niš” se vraća direktor protiv koga je zbog nepotizma istragu pokrenula Agencija

Nakon što je u “Apoteci Niš” istekao mandat dosadašnjem direktoru Dimitriju Jankoviću, a konkurs za direktora, iako je bio raspisan nije bio sproveden, Odbor za imenovanja predložio je da funkciju v. d. direktora obavlja Radojko Matić.

Inače, Matić je dok je bio na čelu Apoteke, u toj ustanovi zaposlio svoje i dete svog pomoćnika, zbog čega je protiv njega postupak pokrenula i Agencija za borbu protiv korupcije, nakon čega je smenjen.

Predsednik Odbora za imenovanja Ivan Jovanović, kazao je da je “konkurs za direktora bio raspisan”, ali da Upravni odbor Odboru za imenovanja nije dostavio listu kandidata.

U Apoteci Niš je bio raspisan konkurs, međutim Upravni odbor nije dostavio listu kandidata u roku od 30 dana, tako da se smatra da je taj konkurs propao - kazao je Jovanović.

Gradska odbornica ispred Pokreta “Dosta je bilo” i članica Odbora za imenovanja Radmila Popović, kazala je da je zgrožena i iznenađena ovakvom odlukom.

Meni nije jasno zbog čega je taj konkurs propao. Imali su 4 kandidata i Upravni odbor je mogao to da sprovede. A da ne govorim o tome da sam zgrožena predlogom za v. d. direktora. Dosadašnji direktor, gospodin Dimitrije je u potpunosti opravdao svoju funkciju i mislim da se odlično snašao u okolnostima u kojima je radio. Stvarno sam iznenađena - kazala je Popovićeva.

Podsetimo, Matić je bio prvi čovek Apoteke Niš do sredine 2013, kada ga je nasledio Dimitrije Janković.


NKC još bez predloga za direktora

Iako je aktuelnoj direktorki Niškog kulturnog centra Bojani Simović još aprila istekao mandat, a Upravni odbor ove kulturne ustanove početkom maja raspisao za konkurs novog direktora, imena potencijalnih kandidata izostala su sa današnje sednice Odbora za imenovanja.

Predsednik Odbora Ivan Jovanović navodi kako imaju rok do ponedeljka da to učine.

Upravni odbor još uvek nije dostavio listu kandidata Odboru za imenovanja, tako da je to jedini razlog zbog čega se nije govorilo o izboru direktora NKC-a. Inače, nisam tačno siguran, ali mislim da imaju rok do ponedeljka da tu listu dostave - kazao je Jovanović.

On ističe da dok se ne odabare novi direktor NKC-a, bez obzira na to što joj je istekao mandat, Simovićeva ima sva direktorska ovlašćenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • maybe

    21:37 // 8. 6. 2017.

    A Guska sa visine sve to gleda i divi se svojom moci, bravo nema sta.

  • Deda

    18:49 // 8. 6. 2017.

    samo napred dedino,sve najbolje

  • Mile

    17:50 // 8. 6. 2017.

    Alo zemljo Srbijo,pa Igor Novakovic je bio hapsen i protiv njega se vodi krivicni postupak.
    Banana drzava..

    • Slavko

      22:27 // 8. 6. 2017.

      Pomesao si, nije to taj Igor Novakovic...Informisi se malo bolje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: