Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 20. 7. 2019.

| Društvo

Predloženo da se škola iz Kamenice ipak pripoji niškoj školi

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
škola
Nova promena za školu u Kamenici; foto: JV

Još jedna promena predložena je u novoj mreži škola u Nišu, a treća za Osnovnu školu "Stevan Sinđelić" iz Kamenice, koja bi trebalo da se umesto školi u Gornjem Matejevcu pripoji niškoj OŠ "Stefan Nemanja".

Pripajanje i "gašenje" nekih seoskih škola izazvalo je nezadovoljstvo roditelja i dece kada je na ovu temu tek počelo da se priča. Ipak, protesti su delimično "urodili plodom" i odlučeno je da se samo dve seoske škole pripoje većim.

Jedna od onih koja je izgubila status matične je i OŠ "Stevan Sinđelić" u Kamenici, za koju je nedavno odlučeno da se pripoji školi "Karađorđe" iz Gornjeg Matejevca, umesto malčanskoj školi kao što je prvobitno planirano.

Par meseci kasnije, a nakon sugestije Ministarstva prosvete, kako je na Gradskom veću rekla Bojana Stanković iz Sekretarijata za obrazovanje, odlučeno je da škola iz Kamenice ipak bude pripojena gradskoj.

Utvrđeno je da bi trebalo prihvatiti da se Osnovna škola "Stevan Sinđelić" Kamenica pripoji Osnovnoj školi "Stefan Nemanja", umesto OŠ "Karađorđe" u Gornjem Matejevcu. Ta primedba Ministarstva je prihvaćena, izvršena je izmena eleborata o mreži osnovnih škola Grada Niša i sačinjen nacrt koji se upućuje Skupštini Grada na odlučivanje - navela je Stankovićeva.

Podsetimo, škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Malče će primiti izdvojeno odeljenje iz Gornje Vrežine, a škola Vojislav Ilić Mlađi iz Huma pripaja se OŠ “Ivo Andrić”. Kako su nadležni pojasnili to ne znači da se te škole gase i da se za đake zapravo ništa ne menja, jer će i od septembra sedeti u istim klupama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Leptir

    12:41 // 22. 7. 2019.

    Ova gospodja ili nije upućena ili se trudi da sakrije istinu.Stvari stoje ovako.Grad je slao Ministarstvu predlog.U njemu se jedino škole u Humu i Kamenici prijapajaju drugim školama.A pripajaju se jer se na vreme nisu bunili.Škola u Studeni,koja pripada školi u Jelašnici,u šestom razredu,ima jednog učenika,i tako može da opstane.A Hum i Kamenica ne.Samo su čekali avgust,da se sve sprovede u delo.

    • E

      09:19 // 23. 7. 2019.

      Nije bilo ''pobune''jer odgovara zaposlenim u tim skolama da se spoje sa gradskom,automatski dobijaju casove u gradu a zaposleni u administraciji su pred penzijom ili u stalnom radnom odnosu.

  • D

    15:47 // 20. 7. 2019.

    Grad je podlegao protestima koji nisu opravdani. BITNI SU IM glasci na teret BUDZETA gradjana SRBIJE. Gabrovac ima redovnu liniju i nema dovoljan broj ucenika ima ih oko 120 u celoj skoli. Malca ima ima ispod 80 ucenika, Jelasnica ima ima oko 160 i to svaki razred podeljen u dva odejenja. Sicevo ima ispod 80 ucenika i svaki razred podeljen u dva odeljenja. OVAKO SE NE PONASA NI KUVAJT ni NORVESKA

    • Statistika

      11:55 // 22. 7. 2019.

      ''D'' a po koliko imaju ucenika ''Cele kula'',''Dositej Obradovic'', ''Kole Rasic'',''Sreten Mladenovic''....... prebrojite posteno sve ucenike i ''direktore''!

  • Kameni

    11:12 // 20. 7. 2019.

    Nemojte to da radite i maltretirate više decu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: