Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 30. 4. 2021.

| Društvo

Predrag Jelenković jedini kandidat za direktora SKC-a Niš

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
jelenkovic
Nova direktorska fotelja; foto: JV arhiva

Nakon što je Dragana Petković imenovana za direktorku Turističke organizacije Niš, mesto direktora niškog Studentskog kuluturnog centra ostalo je upražnjeno, a izbor za novog je u toku. Jedini kandidat za tu poziciju, kako je Južnim vestima potvrđeno u SKC-u, jeste Predrag Jelenković, doskorašnji v.d. direktor Narodnog univerziteta, bivši narodni poslanik, član SDPS, nekada jedan od osnivača LDP-a.

Niški SKC ostao je bez direktora nakon što su odbornici na prethodnoj sednici Skupštine izglasali Draganu Petković za novog direktora TON-a, a kako je njen mandat na čelu isticao ove godine, konkurs je već bio raspisan 5. aprila.

Konkursna komisija Upravnog odbora SKC-a za imenovanje direktora te ustanove održala je u sredu sednicu nakon završenog konkursa i konstatovala, kako navode, da je pristigla samo jedna blagovremena prijava - Predraga Jelenkovića.

Na osnovu pregleda dokumentacije, Konkursna komisija daje sledeće mišljenje: Predrag Jelenković, rođen u Nišu, ispunjava formalno pravne uslove propisane Zakonom o učeničkom i studentskom standardu, Statutom SKC-a Niš i Odlukom o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje direktora SKC-a Niš od 5.4.2021. godine. Prijava je blagovremena i potpuna - navode iz SKC-a.

Dodaju da na osnovu Zakona o učeničkom i studentskom standardu sledi procedura koji uključuje sednicu Upravnog odbora SKC-a koji će dati mišljenje o kandidatu, a koja je zakazana za narednu sredu. Nakon toga se konkursna dokumentacija dostavlja Vladi Republike Srbije, koja donosi konačnu odluku i imenuje direktora. Do tada, ovom ustanovom rukovodi sekretar SKC-a.

Podsetimo, Jelenković je nakon nešto manje od šest meseci od postavljanja, dao ostavku na mesto v.d. direktora Narodnog univerziteta.

On ima magistraturu na Departmanu za hemiju koju je stekao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu i doktorat na Fakultetu za kulturu i medije "Megatrend" iz Beograda.

U njegovoj biografiji se navodi i da ima radnog iskustva u oblasti obrazovnih i kulturno-obrazovnih delatnosti, koje je započeo još kao student. Kasnije je zaplovio i u političke vode, te je od 2012. bio odbornik u niškoj Skupštini ispred "Niške priče", a do aprilskih izbora 2016. godine bio je i predsednik Administrativnog odbora.

Karijeru nastavio je u republičkom parlamentu u koji je ušao sa liste “Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”, a kao član SDPS Rasima Ljajića. U Demokratskoj stranci bio je dugo, a zatim i predsednik niškog LDP-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bunga- Bunga

    20:00 // 30. 4. 2021.

    Neko rece , roker? Da, al, propali i pomodni ! Kad kucne cas, eto njega ponovo u starim politickim redovima, reci ce- pa bio sam u zabludi !

  • Lj

    19:00 // 30. 4. 2021.

    Konkurs gde to bese, sta to bese? Sve su unapred dogovorili. Dok su ne NISLIJE na vlasti tako nam i treba.

  • Milan

    15:54 // 30. 4. 2021.

    Umesto da pojedine u izvršnoj vlasti pokupe sa rotacijom,oni se rotiraju u nedogled.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: