Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 16. 5. 2021.

| Društvo

Predrag Jelenković zvanično imenovan za direktora niškog SKC-a

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
jelenkovic
Jelenkoviću druga funkcija za godinu dana; foto: JV arhiva

Rešenjem Vlade Srbije od 12. maja ove godine Predrag Jelenković imenovan je za direktora Studentskog centra Niš, objavljeno je u Službenom glasniku. Time je jedini kandidat za tu poziciju i doskorašnji v.d. direktor Narodnog univerziteta u Nišu, bivši narodni poslanik, član SDPS i nekada jedan od osnivača LDP-a, stupio na novu funkciju.

Jelenković na mesto direktora SKC dolazi nakon što je tu poziciju oslobodila doskorašnja direktorka Dragana Petković time što je prešla na drugo direktorsko mesto - u Turističkoj organizaciji Niša. On je bio jedini kandidat za direktorsku fotelju u Studentskom kulturnom centaru na konkursu koji je bio raspisan 5. aprila.

Jelenković je, prema mišljenju koje je dala Konkursna komisija, ispunio formalno pravne uslove propisane Zakonom o učeničkom i studentskom standardu, Statutom SKC-a Niš i Odlukom o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje direktora SKC-a Niš i prijavu za direktorsko mesto je dostavio blagovremeno. univerzitet Jelenković ubuduće na novoj poslovnoj adresi - u zgradi niškog Univerziteta; foto: JV arhiva

Time je otvoren put da Vlada Srbije donese Rešenje o imenovanju direktora niškog SKC-a i na čelo te kulturne institucije postavi Jelenkovića.

Imenuje se Predrag Jelenković za direktora studentskog kulturnog centra Niš - stoji u Rešenju.

Vladinom Rešenju o postavljenju prethodilo je Rešenje o prestanku dužnosti direktora SKC-a Dragani Petković zbog, kako navode u obrazloženju, prelaska na novu dužnost.


Dve fotelje za Jelenkovića u roku od godinu dana i široka stranačka karijera

Direktorska funkcija u SKC-u Jelenkoviću je druga za godinu dana, nakon što je krajem 2020. godine postavljen za v.d. direktora Narodnog univerziteta u Nišu, ali se na tom poslu nije dugo zadržao.

Inače, Jelenković je magistrirao na Departmanu za hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu i doktorirao na Fakultetu za kulturu i medije "Megatrend" iz Beograda.

U njegovoj biografiji se navodi i da ima radnog iskustva u oblasti obrazovnih i kulturno-obrazovnih delatnosti, koje je započeo još kao student. Kasnije je zaplovio i u političke vode, te je od 2012. bio odbornik u niškoj Skupštini ispred "Niške priče", a do aprilskih izbora 2016. godine bio je i predsednik Administrativnog odbora.

Karijeru nastavio je u republičkom parlamentu u koji je ušao sa liste “Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”, a kao član SDPS Rasima Ljajića. U Demokratskoj stranci bio je dugo, a zatim i predsednik niškog LDP-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    20:55 // 16. 5. 2021.

    Znate onu gde je pečat. Pitamo ovog čoveka gde mu je obraz.

  • Teleca glava

    20:05 // 16. 5. 2021.

    Pitaju se ljudi kad ce Jerkan da napusti DZ. posto je penzijoner.Jos 1 mesec dok ne zavrsi ordinaciju koju oprema.A I sad pocele kafane, gle glava .

    • Jareći rep

      06:57 // 17. 5. 2021.

      @Teleća glava, mogu da se pitaju kolko hoće.On nema nameru da napušta DZ dok mu sin ne završi neku pobrzu specijalizaciju kod Perišića, pa će dođe na tatkovo mesto, a tatko će do tada da sredi ordinaciju za lečenje političkih rekovalescenata i propalih poltičkih studenata.

  • gaga

    19:20 // 16. 5. 2021.

    Garant na konkursu izabran nestranacki,hahaha...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: