Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 10. 10. 2018.

| Društvo

Predragu Blagojeviću nagrada "Katarina Preradović" za novinarsku izuzetnost

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Predrag Blagojević Južne vesti AOM
Hrabrost i integritet; Foto: JV

Zato što je u svom radu ispoljio profesionalni integritet, izuzetnost, nesebičnost i hrabrost, kako je naveo žiri, ovogodišnji dobitnik nagrade “Katarina Preradović” za 2018. godinu je glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević.

Za ispunjavanje visokih profesionalnih i etičkih standarda i doprinos razvoju društva, u čast prerano preminule novinarke, od prošle godine dodeljuje se ovo novinarsko priznanje. nagrada katarina preradović Vredno priznanje; Foto: A. S.

Urednik Južnih vesti poručio je da mu je čast biti dobitnik i istakao da je novinarstvo borba za slobodu, istinu i pravdu.

Retke su profesije u kojima se nagrade za dobar rad ustanovljavaju po onima koji više nisu živi upravo zato što svoj rad nisu doživljavali kao posao, kao nešto što ima radno vreme i što se radi za platu, za novac - već kao borbu za slobodu, istinu i pravdu. Ne smemo da zaboravimo kolege koje su uverenja i ideje platili svojim životom, ali se nadam da nećemo u skorije vreme biti u prilici da ustanovljamo nove nagrade sa imenima onih retkih koji se novinarstvom i dalje bave časno - poručio je Blagojević.

Nagradu je umesto Blagojevića, privremeno odsutnog iz Srbije, u njegovo ime i ime redakcije Južnih vesti primio zamenik urednika Aleksandar Stankov. dodela nagrade katarina preradovic Uručio Marko Somborac; Foto: A. S.

Ovo priznanje daje se u znak sećanja na Katarinu Preradović (1972 -2015), hrabru, doslednu i plemenitu novinarku i urednicu Blica i nedeljnika NIN, koja je prkosila direktnim i konstantnim političkim, kriminalnim i tajkunskim pritiscima.

Fondacija “Katarina Preradović” dodeljivanjem ove nagrade, kako navode organizatori, želi da promoviše vrednosti koje je Katarina zastupala i kojima nas je sve zadužila pišući beskompromisne tekstove o korupciji, pljački kroz privatizaciju, manipulisanju javnim finansijama i gušenju slobode i nezavisnosti medija.

Dodeljuje se po drugi put, a prošle godine dobitnik je bio karikaturista Blica Marko Somborac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija u Novi Sad

    09:47 // 11. 10. 2018.

    Sve čestitke za Peđu!

  • slavko

    20:46 // 10. 10. 2018.

    Oci nase....

  • Cujte Srbi

    18:01 // 10. 10. 2018.

    Cestitam.Svaka cast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: