Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:54, 18. 1. 2024.

| Društvo

Predsednik Opštine najavio da se radnici vraćaju u aleksinačku "Magnu"

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Magna kompanija Aleksinac (2)
Radnici se vraćaju na posao; foto: JV

Da treća smena večeras ponovo pokreće proizvodnju u fabrici Magna u Aleksincu, gde se juče deo radnika otrovao isparenjima lepka, najavio je za RTS predsednik Opštine Dalibor Radičević, jer kaže da je potvrđeno da vazduh u pogonu više nije kontaminiran.

Više od 100 radnika Magne zatražilo je pomoć lekara nakon trovanja lepkom, iz Niša su svi pacijenti otpušteni, a trebalo bi da budu i iz aleksinačke bolnice.

Incident se dogodio u sredu, 17. januara u drugoj smeni, a iz Centra za kontrolu trovanja VMA u Beogradu su potvrdili da su radnici bili izloženi isparenjima lepka za tapaciranje poda i stranica automobila.

Radnici su evakuisani nakon trovanja, a treća smena sinoć i prve dve danas nisu radile, ali bi večeras trebalo da se vrate na posao i ponovo pokrenu proizvodnju, jer je to najavio za RTS predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević.

Predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević potvrdio je da će treća smena večeras ući u pogon Magne i ponovo pokrenuti proizvodnju, pošto je Institut za bezbednost i zdravlje na radu "1. maj" iz Niša posle izvršenih merenja potvrdio da vazduh više nije kontaminiran - piše RTS.

Podsetimo, u prvom talasu juče je više od 30 radnika potražilo pomoć lekara zbog trovanja lepkom, ali se broj onih koji su osetili simptome do kraja dana utrostručio, a tokom noći su u krugu fabrike dežurali policajci i Sektor za vanredne situacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:40 // 19. 1. 2024.

    Ko sme da zatvori fabriku, koju je Prvorodjeni otvorio ,makar i bilo zrtava ? Cekaju da im on kaze, sta da rade a dotle, zamajavaju javnost !

  • Miloš

    01:36 // 19. 1. 2024.

    Hoće li banana republika Srbija kazniti fabriku jer su njeni građani bili zdravstveno ugroženi?

  • Rajko

    23:34 // 18. 1. 2024.

    Predsednik nesposoban Opstinu da vodi, postao PR Magne. Mozda trazi novo radno mesto glasnogovornika

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: