Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 24. 7. 2020.

| Društvo

Predsednik Opštine traži vanrednu situaciju u Paliluli zbog poplava

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti

Jedan od najvećih poplavnih talasa pogodio je sinoć Opštinu Palilula, kaže predsednik Aleksandar Ždrale, koji najavljuje da će tražiti da se uvede vanredna situacija. Mnogo je poplavljenih kuća i poslovnih objekata, pa kaže da vatrogasci ne mogu da stignu na sve lokacije i da je zato potrebna pomoć.

Građani situaciju od sinoć opisuju kao katastrofu, a u strahu su zbog najavljenih kiša i traže pomoć. Da je mnogo poplavljenih potvrđuje i predsednik Opštine Palilula Aleksandar Ždrale, koji kaže da su vatrogasci od juče na terenu, ali da ne mogu da stignu u svaki dom i u istom trenutku da pokupe vodu.

Zato će tražiti da se proglasi vanredna situacija.

Tražićemo od gradonačelnika da se uvede vanredna situacija na teritoriji Opštine Palilula, da mogu da se uključe i druge društvene firme, kompanije, organizacije, ako treba i pomoć ministarstva i slično da se reši ova situacija - kaže Ždrale.

Neke porodice su još sinoć evakuisane iz svojih domova, kaže Ždrale, tri porodice sa maloletnom decom su u jednom hotelu, a bilo je i građana koji su otišli kod rođaka i prijatelja jer su im kuće poplavljene.

Vatrogasci su u Vrbaskoj ulici koja je treći put poplavljena za manje od dva meseca, drugi put za nedelju dana, vode je bilo do kolena, a kažu da se ponovo izlila kanalizacija i da ne znaju kako da se odbrane.

Možemo slobodno da kažemo da je ovo jedan od najvećih poplavnih talasa koji je pogodio Opštinu Palilula - ocenjuje i Ždrale.

Kaže da su ekipe vatrogasaca, JKP Naissus i Mediana na terenu i da rade požrtvovano da se pomogne svima, ali da je mnogo poplavljenih ulica u Paliluli.

I Ždrale kaže da strahuje od novih kiša koje su najavljene za danas i sutra i da će učiniti sve da pomognu građanima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:58 // 24. 7. 2020.

    Resice to i bez vanredne situacije Ana Nejic zamenica predsednika opštine Palilula on što obeća to i ispuni ako je SNS kadar

  • Cobi

    20:25 // 24. 7. 2020.

    Traži vanrednu situaciju da bi na taj način produžio svoj mandat i pozavršavao svoje privatne, započete poslove.

    • Ouzo

      21:53 // 24. 7. 2020.

      Cerka je ,vec, zaposlena u jednom, od jkp ! Vec je gurnuli u odbor sindikata na nivou Nisa, jer je predsednik dobio stranacko naredjenje !

  • sozontije

    16:11 // 24. 7. 2020.

    Ljudi, ako su nam oficiri sposobni kao ova dvojica,Zdrale i Bulatovic i ako im je ovako "visok" moral,nije ni cudo sto je Vulin ministar vojni. Cast POSTENIM I CASNIM OFICIRIMA.

    • vodnik

      20:27 // 24. 7. 2020.

      Ko je ovde oficir, a ko podoficir(koliko se ja razumem u činove, dvojica su podoficiri, a jedan je desetar).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: